Simon Berg: ”Kommer vi upp i nivå ska vi gå vidare”

01082021_1627809732.jpeg

För en vecka sedan anslöt den 21-årige yttermittfältaren Simon Berg till till Siriustruppen från division 2-laget Västerås IK, och på onsdagen är det dags för debut i cupmatchen mot Nacka FF.

På onsdagen är det dags för Sirius senaste nyförvärv att göra debut i den blåsvarta tröjan. En vecka efter det att han gjorde sin första träning som Siriusspelare är Simon Berg med i truppen till matchen mot Nacka FF i Svenska Cupens andra omgång.
– Det är ju matcher man vill spela, så självklart ska det bli kul, säger han, och tror på avancemang:
– Chanserna ska såklart vara stora, jag har mött Nacka förut med VIK och det är ett bra division 2-lag, men om vi kommer upp i nivå så ska vi gå vidare.

Steget från Västerås IK i Division 2 till Sirius i Superettans toppstrid innebär förstås en omställning.
– Självklart är det en omställning, både i tempot och alla smådetaljer, det är stor skillnad.
– Här vill vi verkligen vara det bollförande laget, i VIK var det inte lika mycket så, utan där var det mer långbollar. Så spelsättet skiljer sig en hel del.

Efter en vecka på Löten tycker han ändå att han börjat hitta in i det hela.
– Ja men det tycker jag, jag vet att jag fortfarande har många saker som behöver förbättras och som jag vet att jag kan göra bättre, men det är en stor omställning och mycket nytt och det känns som jag kommer mer och mer in i det för varje träning.
– Det är riktigt kul, det känns bra. Dels är det ett skönt gäng, och sen är det hög kvalitet, bra fart på träningarna och många bra spelare.

Med snabbheten och löpstyrkan som största tillgångar på sin ytterposition hoppas Simon Berg kunna vara med och bidra med lite fart och fläkt i Sirius under resterande tio matcher i Superettan under hösten.
– Dels vill jag komma ner och köra hårt varje träning och utvecklas på så sätt, och sen vill jag självklart spela och kunna bidra på planen. Att komma in i sista tredjedelen och kunna vara med och slåss om en allsvensk plats är riktigt roligt.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch