Silva: ”Jag älskar hösten”

01082021_1627813215.jpeg

Det var glada miner i Sirius omklädningsrum efter 2-0-segern mot IK Frej, och viljan att jaga sig till en av de två direktplatserna under de avslutande tre omgångarna är stor i Blåsvart.

Stefan Silva har hittat målformen under hösten och är nu uppe i totalt 11 mål under säsongen, efter gårdagens båda mål i 2-0-segern mot Frej.
– Det är alltid skönt att göra två mål, men framför allt att det inte hände något skit som i förra matchen utan att vi vann stabilt med 2-0, säger han.

Det första målet kom efter en hattig första kvart där Sirius inte riktigt hittade rätt, och så fortsatte det egentligen halvleken ut. Trots det var det en trygg ledning man hade att bygga vidare på inför andra halvlek.
– Det var något som inte stämde, kanske bolltempot, men vi löste det till andra halvlek, spelade bra fotboll och lade in en till växel, säger Stefan Silva.

Niklas Busch Thor fyller på.
– Det var lite hattigt, och egentligen inte alls så som vi vill spela, så då blir det lite extra skönt när vi vinner. Det kändes ganska lugnt egentligen, och vi leder med 1-0, det får man inte glömma bort, men det kändes som att vi spelade lite under vår förmåga och inte riktigt var med i huvudet. Vi var långsamma i reaktionerna och aktionerna. Men det var rätt skönt att kunna komma in och vara besviken och leda med 1-0.

I den andra halvleken var det inget snack, och Silvas andra mål, efter vackert väggspel med Ante Eriksson, stängde definitivt en match där Sirius gjorde vad som krävdes, och i den andra halvleken kunde spela ut på ett helt annat sätt.
– Det är skönt att vi kan rätta till saker och ting. Vi gör 2-0 när matchen står och väger lite sådär, men jag tycker vi har kontroll i princip hela tiden och de lyckas aldrig etablera något tryck. Det kändes aldrig riktigt farligt, även om jag gjorde allt vad jag kunde för att sätta ”Pajen” (Frejs Joakim Runnemo) i friläge, säger Niklas Busch Thor, och syftar på en misslyckad hemåtnick vid ställningen 1-0.

Tre matcher återstår, kvalplatsen är i det närmaste säkrad, och jakten på direktplatserna lever. Att döma av måndagens match har Blåsvart inte börjat darra på manschetterna.
– Vi har en ganska skön känsla, som är de som jagar. Men vi har varit jagade flera gånger under säsongen också och ändå kunnat spela ut, mot både Assyriska och Degerfors, så jag tycker vi har ganska bra nerver, säger Niklas Busch Thor.

Stefan Silva är på jakthumör.
– Jag känner mig i fin form, och jag älskar hösten. Det är då allting avgörs och man får visa vad man går för.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch