Shkodran Maholli ansluter till Sirius

  • App
01082021_1627853400.jpeg

Den 24-årige anfallaren Shkodran Maholli skrev idag på ett 3,5-årskontrakt med Sirius, dit han ansluter från seriekollegan BK Häcken.

Shkodran Maholli inledde sin seniorkarriär i Halmstads BK. Han debuterade i Allsvenskan med två framträdanden redan som 18-åring 2011. Karriären stannades sedan upp något på grund av skador, och efter säsongen 2015 lämnade Maholli Halmstad för spel i Superettan med Åtvidaberg.

I östgötaklubben skördade han framgångar direkt, och blev med sina 15 mål och fem assist vinnare av såväl skytte- som poängligan i Superettan 2016. Inför årets säsong värvades Maholli av allsvenska BK Häcken, där han under våren fått hoppa in vid nio tillfällen men inte spelat någon match från start, vilket är en av anledningarna till att han nu väljer att ta steget vidare till Sirius.

– Det känns väldigt spännande, det ska bli kul att spela med ett topplag i allsvenskan. Det var snack om Sirius redan inför säsongen, men då hamnade jag i Häcken. Nu har det gått väldigt fort sista veckan, när vi kom överens med Häcken om att jag skulle lämna. Jag har snackat med tränarna och fått ett bra intryck. Jag hoppas att jag kan få mer speltid här och jag tror att fotbollen som Sirius spelar passar mig väldigt bra, säger Shkodran Maholli.

Sirius tränare Thomas Lagerlöf är nöjd över att kunna förstärka den blåsvarta anfallsuppsättningen.

– Vi har tittat efter en anfallare till det här transferfönstret, och med Ante Björkebaums skada ökade behovet av att få in någon som kan leverera direkt. Shkodran visade förra året att han både kan leverera mål och jobba väldigt hårt för laget. Han besitter en enorm vilja att vinna och är väldigt fokuserad på att få in bollen i mål, men kan också kombinera med sina medspelare och stötta upp dem ute i spelet. Han har alla möjligheter att lyckas här, säger Thomas Lagerlöf.

Själv vill Maholli inte använda allt för stora ord när han beskriver sig själv som fotbollsspelare.

– Jag har en bra vänsterfot och bra speluppfattning, men jag vill helst att jag får visa det på planen så folk får bilda sig en egen uppfattning, säger han.

Sirius framfart i allsvenskan så här långt har förstås inte undgått honom.

– Jag har ju mött dem och sett en del förstås. Sirius spelar en riktigt bra fotboll och har gjort det väldigt bra som nykomling. Det är bara att fortsätta vara ödmjuka och jobba hårt. Jag ser fram emot att träffa grabbarna och lära känna dem, börja träna och komma in  i spelsystemet. Hjälpa laget att fortsätta göra bra saker ihop, säger Shkodran Maholli.

Shkodran Maholli är klar för spel från lördagens match mot Malmö FF och gör sin första träning på Löten imorgon tisdag.

Fakta, Shkodran Maholli
Position: Anfallare
Tröjnummer: 93
Född: 1993-04-10 (24 år)
Längd: 187 cm
Vikt: 85 kg
Moderklubb: Hyltebruks IF
Tidigare klubbar: Halmstads BK (-2015), Åtvidabergs FF (2016), BK Häcken (2017)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch