Seriepremiär! Inför: IK Sirius – Halmstads BK

01082021_1627817161.jpeg

På måndagskvällen klockan 19:00 smäller det – fotbollssäsongen 2016 inleds med att Sirius herrar tar emot Halmstads BK hemma på Studan i seriepremiären!

Snart fem månader har passerat sedan den senaste tog slut, men på måndagen är det äntligen dags för en ny fotbollssäsong att sparka igång på allvar. I premiären av Superettan 2016 möter Sirius Halmstads BK hemma på Studan. Klockan 19:00 sparkar årets fotbollssäsong igång med dunder och brak, när två topptippade lag drabbar samman.

– Det är väldigt förväntansfullt, vi får kasta oss rakt in i elden vilket känns väldigt spännande. Rent sportsligt tror jag det är en bra inledning, där vi får se var vi står direkt, säger Kim Bergstrand.

Superettan drog igång med två matcher redan på lördagen, där Varberg och GAIS besegrade Åtvidaberg respektive Frej. På söndagen spelades ytterligare fyra, och den första omgången fullbordas på måndagen med förutom Sirus match mot Halmstad nykomlingen Trelleborgs möte med Värnamo.

Nykomlingar är även Halmstad, men uppifrån i seriesystemet. Efter tre säsonger i allsvenskan tog det i fjol  stopp, en femtondeplats innebar att HBK åter fick lämna landets högsta serie. Nu vill hallänningarna snabbt ta sig tillbaka upp, och inför årets säsong i Superettan har man varit så gott som universellt topptippade. Man har till stora delar behållt en meriterad spelartrupp, som också förstärkts med bland annat fjolårets skyttekung i superettan Fredrik Olsson från Jönköpings Södra. Andra framträdande spelare är t.ex. försvararen Mohammed Ali Khan och målvakten Stojan Lukic.

Efter övertygande segrar mot Frej och Degerfors lyckades Halmstad trots en 3-0-förlust mot gruppfavoriten IFK Göteborg i den sista omgången vinna sin grupp i Svenska Cupen och ta sig vidare till kvartsfinal. Väl där tog det dock stopp mot BK Häcken, och efter 0-0 mot Örgryte i en träningsmatch blev det 3-0-förlust mot Elfsborg i genrepet för en dryg vecka sedan.

– De har fått behålla de spelare de ville och gjort några bra nyförvärv. De spelar med en fembackslinje och är väldigt skickliga defensivt, väldigt rejäla och ett bra kontringslag, säger Kim Bergstrand.

– Men vi är också bra. Det finns alltid detaljer att förbättra i genombrottsspelet, men de stora kollektiva bitarna sitter där de ska och jag tycker att vi har kommit ungefär så lång som vi har velat.  Jag tror det kan bli en bra fotbollsmatch.

Skadeläget är allt ljusare i Sirius, där bara korsbandsskadade Andreas Eriksson (som missar hela säsongen) och handskadade Johan Andersson är indisponibla i seriepremiären. Frågetecken finns även för Paul Torres, hans medverkan hänger på huruvida han hinner få sitt arbetstillstånd under måndagen. Därför består matchtruppen i nuläget av 19 spelare, vilket i slutändan skall bli 18.

Vi ses på Studan för att tillsammans sparka igång en ny spännande fotbollssäsong!

>> Köp biljetter
>> Facebookevenemang

Trupp
1 Benny Lekström
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Paul Torres
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
13 Kujtim Bala
14 Ian Sirelius
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Jakob Bergman
22 Daniel Ahonen
27 Alexander Hedman
30 Lukas Jonsson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch