Seriens mest svårslagna lag: ”Det är en trygghet”

01082021_1627813782.jpeg

Inget lag i superettan eller allsvenskan är så svårslaget som Sirius – en trygghet inför såväl serieavslutningen som ett eventuellt kval.

Två matcher återstår i Superettan och Sirius ser ut att gå mot ett allsvenskt kval, men chansen att knipa en direktplats till nästa års allsvenska finns fortfarande. Först och främst måste serieledande Jönköping besegras i säsongens sista hemmamatch på söndagseftermiddagen klockan 17:45.

– De har varit bäst hela året, så det bir kul att möta dem. Visst, de har tagit fler poäng än oss, men om vi gör vårt så kommer de få det jäkligt tufft, vi vet att vi är jäkligt starka hemma på Studan och där har vi inte förlorat en enda match på hela året, säger Oscar Pehrsson, och fortsätter:
– Jag tror att bara vi gör våra grejer rätt så kommer vi vinna den här matchen. Vi kommer bara gå in och köra på, så får vi se vad som händer sen. Men vi ska vinna den här matchen, så är det.

Mittbacken har bara missat en match under året och har varit den frekventaste pjäsen i det försvar som släppt in minst antal mål i serien (23 på 28 matcher) och hållit hela 13 nollor. I Superettan har det bara blivit två förluster (båda på bortaplan) mot toppkonkurrenternas fyra. Den tryggheten kommer att hjälpa såväl i kvällens match som i ett eventuellt kval.

– Vi har vårt eget spel och det kommer alla lag vi kan få möta i ett kval också få problem med om vi spelar på topp, lag som kommer från allsvenskan är inget som skrämmer oss. Vi vet att vi är jäkligt svårslagna och har en stabil grund att stå på, alltid kommer att vara med i matcherna och inte falla igenom. Vi vet att vi ofta gör första målet och att vi någon gång kommer att göra mål. Det är en jäkla trygghet att ha med sig, säger Oscar Pehrsson.

Än så länge är det fullt fokus på de kvarvarande två seriematcherna som gäller.

– Nu ska vi göra vårt och försöka vinna de här två matcherna. Skulle det bli något annat än kval är det en jäkla bonus, men om inte annat vill vi komma dit med en bra känsla.

>> IK Sirius – Jönköpings Södra IF, Studenternas IP kl 17:45

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch