Select blir Sirius nya materialleverantör

  • App
02082021_1627884362.jpeg

Select blir Sirius Fotbolls nya materialleverantör. Sirius och Select har ingått ett samarbetsavtal som innefattar leverans av match- och träningskläder, bollar och annat träningsmaterial till föreningens senior-, akademi- och ungdomslag under de närmaste fyra åren.

Sirius Fotboll har under en längre tid sett över möjliga alternativ för en leverantör att gå in i nästa fas av föreningens utveckling med när avtalet med mångåriga samarbetspartnern Nike löper ut efter årets säsong.

Målet har varit att hitta en aktiv och nytänkande samarbetspartner att ta nästa kliv tillsammans med, och det fyraåriga avtalet med Select är Sirius Fotbolls största hittills med en materialleverantör.

– Vi är oerhört stolta över att ingå detta samarbete med Select. Det har varit en lång process där målsättningen hela tiden varit att skapa ett långsiktigt samarbete med fokus på expansion för båda parter, säger Christer Abrahamsson, klubbdirektör i Sirius Fotboll.

Select levererar bland annat den officiella matchbollen till Allsvenskan och Superettan sedan tre år tillbaka, och Sirius blir den första av de allsvenska klubbarna att också bära matchkläder från Select.

– Vi är så klart väldigt glada och stolta. Sirius har funnits på vår radar en längre tid och äntligen blir det verklighet, säger Richard Kjell, Country Sales manager på Svenska Select Sport AB.

– Vi vill bidra till att Sirius fortsätter med sin redan starka verksamhet. Vi vet att Sirius har en stark ställning inom fotbollssverige och satsningen på både ungdomsfotbollen och seniorverksamhet är helt i linje med Selects värderingar. Vi siktar mot ett långsiktigt samarbete och ska förse Sirius med de verktyg som de behöver för att utveckla sin verksamhet ytterligare.

En av de allra viktigaste symbolerna för klubbens identitet är förstås matchstället, och samarbetet med Select ger större möjligheter än någonsin att inför 2020 ta fram en matchtröja som verkligen andas IK Sirius. Resultatet av det arbetet presenteras närmare säsongen.

– Vi är övertygade om att vi tillsammans med Select kommer kunna ta nya kliv in i framtiden, och vi ser mycket fram emot säsongen 2020, säger Christer Abrahamsson.


Richard Kjell (Select), Christer Abrahammson (Sirius Fotboll) och Anders Grähs (Select)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch