Segersviten bröts mot Dalkurd

  • App
01082021_1627858284.jpeg

Sirius var nära ett lyckas med en ny sen upphämtning men föll till slut med 2-3 (0-1) mot Dalkurd hemma på Studan på fredagskvällen.

>> Matchfakta

Sirius gick in i matchen mot Dalkurd med vind i ryggen efter fyra raka segrar. Någon vidare vind blåste dock inte över Studan när matchen drog igång. Däremot var planen blöt efter en eftermiddag av häftigt regn, något som påverkade Sirius matchplan.

– Underlaget påverkade förutsättningarna en del i och med att det var vattenpölar här och var, så vi bestämde oss kort innan för att ändra matchplanen och spela lite rakare, säger Thomas Lagerlöf.

Den första halvlek blev en spelmässigt jämn historia, men bortalaget var lite hetare både i straffområdet och i duellerna ute på planen. Blåsvart var inte riktigt där. Framför allt låg Sirius under i paus, efter att Eero Markkanen stött in Ahmed Awads inspel vid den första stolpen efter 27 minuter.

– Vi gör en rätt tam första halvlek, där vi inte vinner så många dueller och det blir mycket längre bollar. Vi var inte nöjda i paus även om vi ändå skapade fler målchanser än vad de gjorde, säger Thomas Lagerlöf.

Vänt matcher har ju Sirius gjort en hel del på sistone, så hoppet var långt ifrån förlorat när den andra halvleken drog igång. Men det skulle bli värre innan det blev bättre. Två minuter in i den andra halvleken slog Johan Eiswohld bort en passning rakt i gapet på Ahemd Awad, som drev fram mot mål och överlistade Lukas Jonsson med en listig chipp över Siriusmålvakten och in till 0-2. Bara en liten stund senare drog Robin Tranberg på från distans för Dalkurd, och Lukas Jonsson missbedömde det wobblande skottet som gick via hans hand och in i nät till 0-3.

– I paus justerar vi lite i anfallsspelet och det känns som att vi kommer ut på ett bra sätt, men ändå har de gjort 2-0 och 3-0 inom fem minuter. Det blir en extremt olycklig start, men efter det gör vi en ganska bra andra halvlek, säger Thomas Lagerlöf.

Sirius tog över fullständigt efter 0-3 och skapade mängder av målchanser under resten av den andra halvleken. Den här gången hade man dock satt sig i en lite för svår situation, och även om chanserna kom dröjde målen lite för länge.

Philip Haglund inledde vad som kunde ha blivit en ny otrolig upphämtning genom att nicka in Mohammed Saeids inlägg till 1-3 efter 81 minuter. I minut 85 hade pigge inhopparen Charbel Georges skjutit in sig ordentligt och kunde efter att ha kommit nära ett par gånger dunka in 2-3 från distans.

Även om temperaturen höjdes på Studenternas var det dock där upphämtningen stannade denna gång.

– Totalt sett är det många delar vi gör bra, men det är inte alltid laget som skapar mest som vinner i fotboll. Det är väldigt svårt att vinna när man släpper in tre mål, säger Thomas Lagerlöf.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch