Seger i historisk seriepremiär

Sirius fick en kanonstart på matchen och redan efter 3 minuters spel kunde Rebecka Möller peta in ledningsbollen till 1-0.Men inledningsvis var spelet ändå lite trögt och kanske även lite nervöst från Siriuslagets sida. Efter en kvarts spel började defensiv och offensiv att sitta ordentligt för Siriuslaget som kunde koppla ett litet grepp om spelet. Men något ytterligare mål blev det inte. Istället kunde hemmalaget kvittera till 1-1 i efterdyningarna av en snabb spelvändning.Sirius fick en smakstart på den andra halvleken och redan efter en minuts spel kom tvåan. Efter en bollerövring i backlinjen vände Sirius spelet snabbt och via ett snabbt uppspel i mitten fick Elin Åkerman bollen på högerkanten. Enkelt tog sig Elin runt sin kant och spelade in bollen, snett bakåt, där Filippa Angeldal mötte upp och kunde trycka in bollen i mål.- – Vilket kanonanfall, utbrast Siriustränaren Kalle Fremdling efter målet.Spelmässigt hade Sirius ett rejält grepp om spelet under stora delar av andra halvlek. Defensivt var positionspel och press på bollhållare bra och offensivt rullade laget boll bra och skapade sig utrymmen och målchanser.Bland annat hade Sirius tre bollar i stolparna i andra havlek, ett par frilägen samt ytterligare ett läge där en Djurgårdsback räddade på mållinjen.Och matchen borde nog ha varit avgjord till Sirius fördel i mitten på andra halvlek.Trots spelövertaget uteblev målen, fram till den 79:e minuten, då Josefin Jarstad tog sig fram på vänsterkanten och med ett högt skott kunde göra 3-1.Ridå ner för Djurgården trodde nog de flesta då. Men Stockholmslaget omgrupperade ordentligt och flyttade fram spelare i offensiven.Förändringen gjorde att det blev lite rörigt i Sirius defensiv de sista minuterna av matchen när Djurgården matade långa bollar upp mot tre stora forwards.Hemmalaget kunde också reducera till 3-2 med sex minuter kvar att spela.Efter reduceringen hade Djurgården en boll i ribbans överkant.- – Vi fick inte till samma press på Djurgårdens bollhållare i slutet av matchen. Det gjorde att de kunde lyfta upp många bollar på sina forwards som kunde vända upp och komma rättvända mot mål och sätta en viss press på oss, menar Sirius andra tränare Karolina Mats.Resultatet 3-2 stod sig matchen ut och Sirius F17 kunde vinna sin första seriematch någonsin.- – Med undantag för de sista tio minuterna av matchen har vi kontroll på den här matchen och ett visst grepp om spelet, menar Siriustränaren Kalle Fremdling.Nu väntar Sundsvalls DFF i hemmapremiären nästa fredag 27 april på Lötens Konstgräs.Matchfakta:Djurgårdens IF-Sirius 2-3 (1-1)Målen, Sirius: Rebecka Möller, Filippa Angeldal, Josefin Jarstad.Så här spelade Sirius:Lina Lundqvist – Stina Holtari, Natalie Björn, Elvira Sjöberg, Lisa Meyer – Ammy Wallin, Linnea Eriksson, Filippa Angeldal, Ingrid Wixner – Rebecka Möller, Julia Frank Ersättare: Josefin Jarstad, Klara Ringmar, Elin Åkerman, Märta Säfström