Seger för U19 i slutspelsjakten

  • U19
02082021_1627876953.jpeg

Efter tre raka förluster tog Sirius U19 tre efterlängtade poäng när man på lördagen besegrade Täby FK hemma på Löten. 2-1-segern innebär att Blåsvart har en plats i P19 Allsvenskans slutspelsserie i egna händer inför vårens avslutande match på onsdag.

Sirius fick precis den matchinledning man ville på ett solbadande Löten då man efter 9 intensiva minuter fick in ett ledningsmål genom Ara Ekizean. Det svängde dock rejält i matchen, och inget av lagen hade riktig kontroll på händelserna.

Sirius fick snart ett bättre grepp om spelet i den första halvleken och skapade ytterligare ett gäng vassa målchanser i den första halvleken, men saknade skärpan för att utöka sin ledning. Efter paus var det istället bortalaget som kom ut med initiativet, och det tog bara tre minuter in i den andra halvleken innan Täby hade kvitterat efter att Sirius tappat boll på egen planhalva.

Täby fortsatte pressa på och fick bara några minuter senare in ytterligare en boll i nät, men målet dömdes bort för offside. Istället kunde Sirius ta sig ur den värsta knipan och stabilisera matchbilden någorlunda. I en jämn andra halvlek lyckades man till slut dra det längsta strået, då Ara Ekizean dunkade in sitt andra mål för dagen till 2-1 i matchminut 64. Sirius lyckades sedan spela av de sista 26 minuterna utan några allt för stora bekymmer och fick jubla när slutsignalen ljöd över Löten.

– Fantastiskt skön vinst, välförtjänt kanske inte sett till den här matchen men sett till en period där vi har förtjänat mer men inte fått med oss de resultat vi tyckt att vi borde fått. Idag var det ingen superprestation sett till den tekniska delen, inte en av våra bättre matcher, men inställningen och attityden var jättebra och det var det som gav oss tre poäng, säger U19-tränaren Theodor Olsson.

Tre viktiga poäng gör att Sirius passerar Täby och slutspelsstrecket i tabellen, och har den sista slutspelsplatsen i egna händer inför den sista omgången. Seger bortamatchen mot serieledande Brommapojkarna på onsdag klockan 16.00 och Sirius spelar i P19 Allsvenskans slutspelsserie under hösten.

– Nu har vi allt i egna händer och jag tror stenhårt på oss. Vi vann på Grimsta förra året, så det är bara att åka dit och göra det igen. Det skulle betyda jättemycket att få fortsätta tävla med Sveriges bästa lag, det skulle ge oss väldigt fina matcher och bra utbildning, säger Theodor Olsson.

>> P19 Allsvenskan Norra

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch