Samuel Wikman skriver lärlingsavtal och lånas ut till Gefle IF

SW_Nyhetsbild01

Akademispelaren Samuel Wikman har signerat ett lärlingsavtal med Sirius Fotboll samt även signerat ett låneavtal med Ettan Norra-klubben Gefle IF. Lärlingsavtalet med Sirius sträcker sig över säsongen 2023 och låneavtalet med Gefle IF sträcker sig över resten av säsongen 2021.

Samuel Wikman är en av flera akademispelare som gjort allsvensk debut under de senaste säsongerna. Samuel har spelat i Sirius Akademi sedan säsongen 2017 och han har tillhört klubbens U19-lag, som fortsatt är obesegrade i sin serie, under säsongen 2021.

Den allsvenska debuten skedde mot Malmö FF i fjol då Samuel hoppade in den andra halvleken. I år har det, förutom speltid i klubbens U19-lag, även blivit flera framträdanden i Sirius U21-träningsmatcher. Nu står det klart att Samuels säsong fortsätter i Gefle IF och Ettan Norra.

Att skriva ett lärlingsavtal innebär att spelaren tar ett mellansteg mellan akademin och A-laget. Syftet är att ge spelarna tid och förutsättningar för att fortsätta utvecklas mot att bli allsvenska fotbollsspelare på Studenternas.

Klockan 15:00 publiceras en nyhet om de övriga tre akademispelarna som precis signerat lärlingsavtal. 

Sportchef Ola Andersson:
– Samuel är en spelare som vi tror har goda chanser att bli en elitfotbollsspelare. Han är en av fyra akademispelare som vi precis har signerat ett lärlingsavtal med. Samtidigt är Samuel en spelare som vi anser har vuxit ur akademikostymen och nästa steg för honom är därför mer kontinuerlig seniorfotboll. Just nu är konkurrensen om speltid i A-laget tuff och därför har vi signerat ett samarbetsavtal med Gefle IF som möjliggör mer seniorfotboll för honom. Avtalet sträcker sig över resten av säsongen 2021.

Samuel Wikman
– Det känns såklart jätteroligt att klubben tror på mig och att vi nu signerat det här lärlingsavtalet. Sedan tror jag steget till Gefle är rätt för mig och min utveckling. Det känns som att deras sätt att spela fotboll kommer passa mig väl, och att det är rätt tid för mig att få mer erfarenhet av seniorfotboll. Målet är såklart att ta mig in i Sirius A-lag och få spela i Allsvenskan, men det här är ett steg på vägen i min utveckling.

Spelarpres_hemsidan_FINAL6

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch