Sam Lundholm lämnar Sirius Fotboll

SM_FINAL2

Sirius Fotboll och Sam Lundholm har kommit överens om att gå skilda vägar efter att hans avtal gick ut den sista november. Sam blev framröstad till Årets spelare säsongen 2019, men har sedan dess haft skadebekymmer som hindrat honom från att spela fler matcher i den blåsvarta tröjan. Sam Lundholm noterades totalt för 59 allsvenska matcher i Sirius.

Sam kom till Sirius från nederländska NEC Nijmegen under sommaren 2017 och stod för nio framträdanden under samma höstsäsong. Ett allsvenskt år där Sirius tog sin hittills bästa poängskörd i Allsvenskan, närmare bestämt 40 inspelade poäng. Säsongen därefter initierade Sam sin goda poängproduktion då han, på 24 matcher, noterades för fyra mål och två assist.

2019 fortsatte den fina poängproduktionen och med sina fem mål och tre assist blev Sam även framröstad till Årets spelare av alla blåsvarta supportrar. Därefter har det dock inte blivit några fler matchframträdanden för Sam då han dragit med skador sedan säsongsavslutningen 2019. Under hösten 2021 har han gjort framsteg och återvänt till träningsplanen, men det har inte varit aktuellt att delta i några matchsammanhang. Nu när avtalet går ut står det klart att Sam går vidare i sin karriär.

Sportchef Ola Andersson
– Sam har jobbat hårt med sin återhämtning i två år, och tillsammans har vi haft förhoppningar om att se honom spela här på Studan igen och utifrån det diskutera en kontraktsförlängning. Nu har vi inte kommit dit vi planerat, och därför kan vi inte gå in i en diskussion om en förlängning just nu. Alla vet vilken klasspelare Sam är när han är frisk och spelbar, och vi hoppas att han kommer tillbaka till den fysiska status han hade tidigare här i Sirius.

Sam Lundholm
– Jag vill tacka alla lagkamrater jag haft genom åren och såklart även alla stöttande och trevliga supportrar som jag träffat både på och utanför planen. Jag önskar klubben och supportrarna lycka till i framtiden.

Sam Lundholm i Siriuströjan
Matcher i Allsvenskan: 59
Mål i Allsvenskan: 9
Assist i Allsvenskan: 5

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch