Säker 4 – 0-seger mot Qbik

Ett högt spelade Qbik förmådde aldrig rubba Sirius vid dagens match på Löten. Damerna kunde komfortabelt ta hem segern med hela 4 – 0, i en match man säkert kontrollerade.

Den första halvleken kan nog skrivas in som en av de ”skottsnålaste” matcherna på Löten den här säsongen. Inte förrän i den 20 minuten kom det första skottet. Det avlossades i riktning mot Emma Holmgren som fick sträcka ut ordentligt för att plocka bollen. Qbik spelade högt men strandade på ett nära nog ofelbart arbete i backlinjen så några fler skott på mål infann sig inte för bortalaget.

Sirius kunde istället hota med snabba omställningar och dessa utnyttjades med klinisk effektivitet. Med knappa halvtimmen spelad gjorde en Qbikförsvarare en mindre lyckad brytning och från ingenstans dök Elin Åkerman upp och skickade en lätt skruvad boll i en bana utanför målvakten och tajt in vid den bortre stolpen.

Tio minuter senare serverade Agnes Nyberg – från högerkanten – ett perfekt inlägg som en framstormande Aisha Faiqi dundrade in i mål, otagbart för Qbiks Nora Abolins. Och så mycket mer hände inte att skriva in i journalerna, under första halvlek.

Matchbilden höll i sig i stort sett tiden ut. Qbik spelade högt och Sirius ställde om med stor effektivitet. Ett kyligt hemmalag hade hela tiden matchen under kontroll och Qbik förmådde inte hota utan fick avlossa sina skott från långt håll och under en stress som tog udden av skyttet.

Istället kunde Sirius tio minuter in i halvleken öka på till 3 – 0 i en tilltrasslad situation där Moa Mattsson var sist på bollen, och sedan definitivt dra ner gardinen knappa tio minuter före slutet när Emelie Magnusson fastställde slutresultatet 4 – 0.

Sirius bevarar den goda formen och var egentligen aldrig hotade trots gästernas offensiva spel. Nu väntar två betydligt tuffare matcher när man först ska ta sig an Hammarby på bortaplan och sedan om 14 dagar gå till match mot Växjö hemma på Studenternas.