Så spelas svenska cupen

Inför den pågående omgången av svenska cupen gjordes en delförändringar för att öka det dalande intresset för cupen, både för publik ochför lagen. Efter de inledande omgångarna med traditionellt utslagningsspel ladesgruppspel in för att vaska fram åtta kvartsfinalister.Åtta grupper med fyra lag lottades fram och Sirius stod tillslut som slutsegrare i grupp ett där man efter en inledande förlust mot Gaistog två meriterande segrar, mot Elfsborg och Ljungskile. Så spelas kvartsfinalernaSirius lottades mot Östers IF och kvartsfinalerna spelas 3och 10 april, vilken av dagarna som gäller för Sirius del är inte fastställt än.Under cup- och gruppspelet gäller att lag i lägre division får favören attspela hemma men i kvarten gäller istället att de fyra gruppvinnare som vunnitsin grupp störst får hemmaplan och lottas mot någon av de fyra gruppsegrarna pånedre halvan. Kriterierna för ?rankningen? är i tur och ordning flest poäng, målskillnadoch därefter flest gjorda mål.Matchen spelas 2 x 45 minuter. Eftersom det är rakutslagning med enkelmöten blir det förlängning med 2 x 15 minuter vid oavgjort.Om det fortfarande är oavgjort därefter blir det straffsparkar. Till att börjamed fem per lag och därefter golden goal. Så spelassemifinalernaPreliminär speldag för semifinalerna är den 1 maj. Härtillämpas fri lottning. Det innebär att först dragna lag får hemmaplan.Matcherna avgörs på samma sätt som i kvartsfinalerna. Så spelas finalenFinalen spelas 26 maj, i Friends Arena. Svenskafotbollsförbundet står som arrangör och hemmalag avgörs med fri lottning.Matchen avgörs på samma sätt som kvarts- och semifinalerna.Samtliga kvartsfinalerNorrköping ? DjurgårdenHelsingborg ? GöteborgFalkenberg ? ÖrgryteÖster – Sirius