Så spelar akademilagen i helgen

  • U19
02082021_1627870965.jpeg

U19 har i sina senaste två matcher räknat hem 3 poäng, efter en förlust i Norrköping med 1-3 och en vinst mot Assyriska FF med 5-2. På söndag kl. 17.00 blåser domaren igång helgens match mot IFK Lidingö på Lidingövallen. Om vi kikar på tabellen så ligger Sirius just nu precis över strecket som betyder slutspelsserie i höst.

För U17 blev det en tät söndagsmatch mot IK Frej på Vikingavallen förra helgen, där avgörandet inte gjordes förrän i slutminuterna. Sirius gick segrandes ur bataljen och slutresultatet skrev till 2-3. Nu väntar en längre resa till bortamatchen i Umeå som spelas under lördagen klockan 16.00.

Om ni vill se något av de äldre akademilagen spela fotboll i Uppsala i helgen så bege er till Löten när U16 möter Sandviken på söndag kl 12.10. Sirius kommer senast från en oavgjord match 2-2 mot IK Brage.

Conny Sveijer, Sirius Akademi, berättar lite om statusen i trupperna och i verksamheten:

”Maj månad är alltid intensiv med matchtäta kalendrar. Då är det speciellt viktigt med återhämtning och balans med exempelvis skola och familj. U16 jobbar nu hårdare varje vecka och ökar intensiteten och utmanar sig själva. U17 har haft matcher mot gediget motstånd och har visat lejonklor på träning och i match. Mycket spännande utveckling på både individ och gruppnivå. U19 har med regelbundenhet haft flera spelare i träning med A-truppen vilket inspirerar inte bara de spelare som är uttagna – utan hela gruppen. I takt med att flera spelare är åter från skada eller sjukdom så är det ett rustat lag som nu äntrar andra halvan av vårserien.”

Christian Pellving

>> P19 Allsvenskan Norra
>> P17 Allsvenskan Norra
>> P16 Nationell Grupp 6

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch