Rydström: ”Vill att spelarna gillar situationen”

  • App
01082021_1627861447.jpeg

Det är dags för allsvensk premiär, och Sirius tränare Henrik Rydström vill se ett modigt Blåsvart på hans gamla hemmaplan i Kalmar imorgon söndag.

Försäsongen är till ända, och Sirius ger sig på söndagen för första gången i föreningens historia in i sin tredje raka allsvenska. Nu gör man det under ny ledning, och det är med försiktig tillförsikt som Henrik Rydström går in i sin första allsvenska premiär som Siriustränare tillsammans med Mirza Jelecak.

– Jag tror inte att jag någon gång i min karriär tyckt att allt är på plats, att vi har fått med varenda sak vi velat. Jag kände aldrig så som spelare och har aldrig gjort det som tränare. Det är som vanligt helt oupptäckt mark man ska ut på, men det är lite tjusningen också, säger Henrik Rydström.

– Alla känner så, man vill så mycket och vill få med så mycket. Vi ser det som att ja det är premiär, men det är inte som att vi lanserar en ny bilmodell som inte ska fixas med mer. Inåt är vi tydliga med att vi vill bli bättre och bättre för varje dag. Det är klyschigt men det är där vi är.

Tillbaka på sin tidigare hemmaplan för första gången i andra färger hoppas Henrik Rydström få se ett Sirius som vågar spela sitt eget spel mot KFF.

– Vi vet att Kalmar kommer att vilja pressa oss och vara aggressiva, de har en fart och en direkthet som vi givetvis måste hantera. Men för oss är det skitviktigt att vi fokuserar på oss själva, säger han.

– Vi ska ha stenkoll på motståndarna, eliminera deras styrkor och utnyttja svagheter, men samtidigt – vad vill vi själva stå för? Vi vill inte åka och vara rädda och skicka iväg bollen. Vi vill ha ett passningsspel, kunna skapa utifrån vårt eget bollinnehav och samtidigt också fortsätta förbättra vårt presspel och försvarsspel.

Klockan 15.00 på söndagen är det avspark på Guldfågeln Arena, där Blåsvart kommer att stöttas av ett 100-tal supportrar på bortasektionen.

– Någonstans vill jag bara att spelarna gillar situationen. Det handlar inte om att visa upp en färdig produkt, att nu har vi jobbat i tre månader och här är resultatet, däremot vill jag se att spelarna omfamnar alla situationer där ute. Vad kan vi lära oss och vad kan vi förbättra, till nästa match och för att vinna den här matchen, säger Henrik Rydström.

Foto: Bildbyrån / Andreas L Eriksson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch