Robert Åhman Persson tvingas avsluta karriären

  • App
02082021_1627886152.jpeg

Robert Åhman Persson tvingas med stor sorg avsluta karriären på grund av knäskadan han burit på sedan sensommaren 2018.

Robert har totalt gjort 21 matcher och 1 mål när han sommaren 2018 valde att flytta hem till Uppsala igen för spel i den blåsvarta tröjan. Han var en viktig pusselbit till att blåsvart gjorde en stark höst 2018 och säkrade det allsvenska kontraktet.

– Det är väldigt tråkigt att Robert måste avsluta karriären på grund av knäskadan. Han är och kommer alltid vara en naturlig ledare oavsett i vilken grupp han figurerar i. Hans yrkesmässiga skicklighet och ledaregenskaper har präglat hans värdefulla insatser i Siriuströjan.

Det har varit ett nöje att jobba ihop – vi önskar honom lycka till med nästa karriär säger Sirius sportchef Ola Andersson.

– Det var inte såhär det skulle sluta. Men ibland blir det inte som man tänkt sig. Mitt knä är tyvärr för dåligt för att kunna fortsätta spela fotboll. Över ett års rehabträning och flertalet försök till en comeback är det nu dags att lyssna på kroppen. Det är tungt, oerhört tungt. Men jag är verkligen tacksam och stolt över att ha levt min barndomsdröm i 16 år. Min tid i Sirius har mest handlat om skador tyvärr. Från att ha klarat mig relativt bra under karriären så åkte jag på en rejäl smäll efter fyra spelade matcher i den blåsvarta tröjan borta mot IFK Göteborg 2018. Trots det spelade jag säsongen ut och var med att hjälpa Sirius till att rädda det allsvenska kontraktet. Jag är extremt stolt att jag skrev på för Sirius när laget låg sist i Allsvenskan på 5 p och att vi tillsammans lyckades vända på trenden och hålla oss kvar i det allsvenska finrummet säger Robert Åhman Persson

Sirius Fotboll vill tacka Robert för sin tid i blåsvart och önskar honom  all lycka i framtiden!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch