Robert Åhman Persson: ”Jag börjar närma mig ganska snabbt nu”

  • App
02082021_1627886035.jpeg

Robert Åhman Persson är en sann ledare. Det räcker att vara i samma rum som honom i fem minuter så står det klart för alla att killen gärna pekar ut riktningen och är beredd att ta täten mot den riktningen.

Sirius har flera sådana goda ledare och RÅP är verkligen en av dem.

Hur fungerar du som människa och fotbollsspelare i allt som händer?

” Det är svårt att inte bli påverkad. Jag har ju polare som får göra konkurs och det är ju tufft ekonomiskt för många. Det får man ha stor respekt för och vara ödmjuk inför. För egen del är jag inte rädd för viruset, det är spridningen man är rädd för. Sedan blir fotbollen en ljuspunkt i detta.”

” I sådana här tider upptäcker man att det finns andra saker som är viktiga. Nu handlar det om väldigt basic grejer, som att kunna sätta mat på bordet. Just nu tänker jag på samhället i stort och hur Sirius ska klara detta.”

Hur tänker du runt säsongen?

” Allt förändras så snabbt. Förmodligen kommer 50-personers förbudet hålla i sig och då blir de svårt för oss att spela matcher och spelar vi matcher så blir det utan publik och blir det så är det många klubbar som inte kommer klara sig. Sådant tänker jag så klart på. Men jag är optimist och hoppas det planar ut i juni så kanske vi kan dra igång i juli. Man kan ju inte gräva ner sig helt.”

Vad ser du när du ser Sirius 2020?

” Om man ska se det brett på föreningen så har vi blivit väldigt mycket mer proffsiga och vi har fått en väldig massa bra folk på kontoret och det känns som klubben har tagit bra och viktiga steg för att bli en stabil allsvensk klubb. Truppmässigt har det väl sett ok ut.”

Vad känner du är nytt med Henrik Rydström?

” Det som är unikt med honom är väl att han använder nya, annorlunda ord och så där. Ibland är det som att vara på en svensklärare-utbildning. Man får vara påslagen så man förstår. (skratt). Jag tycker han är tar mer plats i år och grunderna är väl detsamma. Gruppen tar till sig hans träning bra. Han har gruppen under kontroll och gruppen lyssnar på vad han säger. Han är rätt man för Sirius.”

Nya arenan då. Att byta Löten mot Studenternas är ju som att gå från en gammal grusplan till San Siro, hur tänker du runt det?

” Det är ju så. Att börja en ny försäsong där nere är ju så klart mäktigt även om det är synd att vi inte kan vara i omklädningsrummet så mycket. Men Löten var ju hemskt på alla sätt. Jag vet att en del försökte få till det att det var en styrka i sig att ha sämre förhållanden men för mig var det deprimerade vare gång man klev in där. Den nya arenan kommer göra oss mycket bättre!”

Själv då, hur är din status just nu. Hur känns kroppen?

” Jag tränade i måndags och var väl inte riktigt där formmässigt men knäet kändes okej. Jag körde lite reducerat tisdag och så rehab själv onsdag och torsdag och så tränar jag med laget idag. Jag var ju sjuk i två och en halv vecka också. Jag fick ett litet hack i stegringen. Jag hade inte haft panik om det dragit igång redan nu. Då hade jag tränat någon vecka till och sedan hade jag varit redo känns det som. Jag börjar närma mig ganska snabbt nu.”

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch