Rivstart sänkte F19

Söndagenstoppmöte i Svenska spel F19 Norra blev aldrig någon nagelbitare. Matchen varstängd, låst och bommad innan det hade gått 10 minuter. En helt osannolikinledning av bortalaget som redan efter 20 sekunder gjorde 0-1. Efter ettbolltapp i Siriuslaget vände UIK blixtsnabbt och hittade den ständigtdjupledslöpande Annina Wede som kliniskt avslutade bakom en chanslös LinaLundqvist. Innan hemmalaget hade hunnit fatta vad som hänt så låg bollen iSiriusmålet igen. Återigen ett mycket snabbt och kontrollerat anfall i djupledav UIK. Efter ett inspel från högersidan kunde bollen enkelt stötas i mål avTherese Broström. Hemmalaget var tyvärr inte alls med på noterna och innanmatchuret stod på 10 minuter hade Annina Wede gjort två mål till ochställningen var 0-4. Efter det så fick Sirius lite bättre ordning på sittförsvarsspel samtidigt som UIK kanske slog av lite på takten. I offensivenspelade Sirius riktigt bra och skapade chanser och i ett fint anfall i den 17:eminuten kunde Ingrid Wixner reducera till 1-4 efter förarbete av Ammy Wallin.Therese Boström pricksköt in 1-5 i bortre krysset efter att ha avancerat inifrån sin vänsterytter position i den 22. IK Sirius bytte då in Sofia Fors somär på väg tillbaka från en hamstring-skada. Hon bidrog till att det ungaSiriuslaget fick bättre ordning på spelet och då framförallt defensiven underresterande del av halvleken.Bortsettfrån halvlekens första galna 10 minuter så var bollinnehavet ganska jämnt. Siriusfick brodera mer med sitt passningsspel för att komma till avslut och detgjorde man riktigt bra. Umeå IK hade lättare att skapa chanser. Sanningen äratt det inte bara var UIK:s A-truppstrojka med en hel del allsvensk rutin somvar bra. Det kollektiva försvarsspelet i IK Sirius var faktiskt obefintligt!Iinledningen av andra så verkade det på nytt som om hemmalaget somnat in. 1-6kom i den 47:e och 1-7 i den 50:e. Målskyttar Hanna Sandström och Linnéa Ågren.Siriustjejerna visade ändå bra inställning och lyfte sig på nytt spelmässigt iresten av matchen. Filippa Angeldahl tog stort ansvar i anfallsspelet genom attalltid vara spelbar och hitta konstruktiva lösningar. Sofia Fors vann duelleroch spelade enkelt och klokt så länge hon var på planen. Visst fick LinaLundqvist rädda några bollar till under matchen men även Elin Ernerstedt iUmeåmålet fick jobba hårt och göra några svettiga räddningar. Sirius fick sistamålet då Filippa Angeldahl avlossade ett av många bra distansskott och dennagång satt bollen långt nere till vänster och spikade slutresultatet 2-7.Sammantagetvar det en match med många skickliga fotbollsspelare och där både lagen speladepositiv och teknisk anfallsfotboll. Det som är lite märkligt är att IKS framtill denna match endast släppt in 3 mål på 5 matcher och där presspelet och därdet kollektiva försvarsspelet brukar var en av framgångsfaktorerna. I dennamatch var det dock svag press, dålig täckning och ett lag som var både förlångt och för brett.UmeåIK var riktigt bra och det märks också att dem satsar hårt på F19-serien då deflög ner förstärkning från A-truppen till denna tidiga seriefinal. Samtligamålskyttar i UIK tillhör A-truppen och har mängder med Allsvensk rutin.IKSirius ? Umeå IK 2-7 (1-5)MålIK Sirius: Ingrid Wixner och Filippa AngeldahlMålUmeå IK: Annina Wede 3, Therese Boström 2, Hanna Sandström och Linnea Ågren/Kalle Fremdling