Rapport från Alicante – med Henrik Rydström

02082021_1627885684.jpeg

14 Februari.

Alla hjärtans dag startade med suveränt försommarväder, sol och klarblå himmel.

Laget tränade en kortare träning på morgonen där man körde ”kvadraten” och tvåmåls-spel med hög intensitet.

Den är en del som är nytt med Sirius den här säsongen och en sådan sak är att ansvarsfördelningen i ledarstaben har ändrats. Huvudtränare Henrik Rydström och assisterande Theodor Olsson är det nya tränarteamet.

Henrik Rydström:

Jag och Theodor är de som går igenom teorin och sätter träningarna och vi är där för att korrigera om något går fel eller inte blir som vi tänkt oss, men sedan är det ju laget som har ansvaret och det är något vi märker under träningarna här nere, att spelarna tar eget ansvar och är bra på att följsamt ta till sig när vi stannar spelet under träning. Det flyter på väldigt bra och det gäller också de spelarna som är nya in”.

Senare under träning blev det visst fokus på försvarsspelet där det försvarande laget fick spela med en man mindre för att testas hur spelarna och försvarsspelet reagerar under tryck och under press.

Henrik Rydström igen:

Vi möter ju CSKA Moskva i morgon och avsett om de kommer med sitt A eller B-lag så vet vi ju att det är skickliga spelare så vi kan vara rätt säkra på att vi kommer få spela en del försvarsspel. Jag hoppas vi kommer kunna se saker vi tränat på här nere, både under de teoretiska och de rena träningarna, i matchsituation imorgon”.

Nästan omedelbart efter lägret (som avslutas på söndag) väntar  tävlingsmatcher för laget.

Därför kommer vi inte byta ut hela laget efter en halvlek utan försöka  styra det mot att en ”startelva” vi tror på får chansen”, avslutar Henrik Rydström nerifrån Spanien.

Sirius möter CSKA Moskva i morgon lördag kl 1600.

En fullständig mathrapport kommer publiceras här på sajten direkt efter slutsignal.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch