Premiärdags: ”Gått och väntat på att det ska smälla”

  • App
01082021_1627856765.jpeg

På påskdagen klockan 15 inleder Sirius Allsvenskan 2018 borta mot Hammarby. Christer Gustafsson och Stefano Vecchia känner sig redo att dra igång.

Premiärdagen är här. När Sirius kliver ut på Tele2 Arena på påskdagens eftermiddag gör man det för att inleda 2018 års allsvenska mot Hammarby.

– Känslan är positiv, laget har tagit steg och utvecklats hela vintern så det ska bli spännande att se hur långt vi kommit. De sista veckorna har man gått och väntat på att det ska smälla, och nu är det äntligen dags, säger Christer Gustafsson.

Att tävlingssäsongen står för dörren efter en lång försäsong i kylan på Löten har förstås påverkat stämningen i laget.

– Det är en helt annan stämning både i omklädningsrummet och på plan. Det är mer glädje och man märker att alla har steppat upp lite på planen, att det är nu det börjar, säger Stefano Vecchia.

I premiären lär det bli högsta växel från första stund – på ett fullsatt Tele2 Arena med hundratals tillresta Siriussupportrar väntar vad som förhoppningsvis kan bli en repris på fjolårets fantastiska premiär mot Djurgården på samma arena.

– Det är en sjukt kul match att spela, men i första omgången är det alltid lite osäkert i och med att man inte riktigt sett motståndarna spela, man vet inte vad man kan förvänta sig, säger Christer Gustafsson.

– Det känns verkligen kul, det är det här man spelar fotboll för. Vi har väldigt bra minnen från Tele2, säger Stefano Vecchia.

Efter en försäsong där Vecchia varit Sirius bäste målskytt med fyra mål på de sex senaste matcherna hoppas han förstås få med sig den formen in i den allsvenska säsongen.

– Det hade jag tänkt, men jag tänker inte på vad jag gjort under försäsongen utan nu blickar jag framåt och ska se till att leverera match till match. Det viktigaste är att det går bra för laget och att vi vinner, säger Stefano Vecchia.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch