Poängtapp mot Kungsbacka

01082021_1627810200.jpeg

Det blev oavgjort för Sirius damer i bortamötet med Kungsbacka DFF. Ett hungrigt Kungsbacka pressade Sirius rejält i slutminuterna men Emma Holmgren räddade poängen med ett antal kvalificerade utryckningar.

Tittar man på torra fakta så var dagens match ingen munter historia. Grenen ”Antalet skott på mål” vann hemmalaget Kungsbacka med god marginal. Siffrorna skrev sig till 8 – 3 i deras favör. Men statistik och verklighet ser sällan lika ut.

– Första kvarten spelade vi fantastiskt bra, berättar Olle Härdne. Vi låg högt och vann boll men efterhand åt de sig in i matchen och vi fick kämpa hårt.

Publiken på plats fick bevittna en match med hård kamp över hela banan och två lag som hela tiden gick för tre poäng. Den sista kvarten hade hemmalaget ett antal grymma chanser att avgöra matchen. Bristande effektivitet och framför allt en storspelande Emma Holmgren gör att Sirius kan åka hem med den ena poängen i kväll.

– Vi gick för tre poäng och i sådana situationer öppnar det upp för motståndarna, säger Olle. De skapade flera kvalificerade chanser i slutet så efter omständigheterna är vi nöjda med en poäng. Emma visade återigen vilken fantastisk målvakt hon är med tre-fyra kvalificerade räddningar i slutet av matchen.

– Sammantaget skapade vi alldeles för få chanser i kväll för att vinna matchen och det känns lite surt eftersom minst ett av topplagen tappade poäng i dag.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch