Philip Haglund utsågs till Årets Kjelledine

02082021_1627873645.jpeg

Philip Haglund röstades av supporterföreningen Västra Sidans medlemmar fram som Årets Kjelledine för säsongen 2018, och fick ta emot sitt pris inför matchen mot BK Häcken på söndagen.

Inför söndagens match mot BK Häcken var det dags för Västra Sidans årliga prisutdelning på Studenternas. Priset Årets Kjelledine (döpt efter kultspelaren Kjell ”Kjelledine” Johansson) har delats ut varje år sedan 2004 och går till den Siriusspelare som supporterföreningens medlemmar röstar fram som sin favorit under föregående säsong.

Vinnaren för 2018 års säsong blev Philip Haglund, som därmed blev prisets fjortonde mottagare på femton säsonger (Jonas Bylund är ensam om att ha vunnit två gånger). Fjolårssäsongens blåsvarta skyttekung fick ta emot priset från Västra Sidans ordförande Hannes Lind-Skogsberg strax före avspark.

– Jag visste inte om att jag skulle få pris, så det var en positiv överraskning. Jag är oerhört stolt och tacksam över att få pris från supportrarna, det värmer extra mycket. Jag håller det högt att få en sådan utmärkelse och uppskattning från dem, säger Philip Haglund.

Med tio mål framåt var den outtröttlige Haglund förstås en starkt bidragande orsak till att Blåsvart kunde vända på en tuff fjolårssäsong.

– Alla vet om att det var ett tufft år, och det var klart att målen jag gjorde var betydelsefulla. Sen hoppas jag också att en del i att jag fick priset är att jag kunde vara med och bidra fast det gick emot, hålla huvudet högt och pusha på trots att det var lite motigt, säger han.

Själva matchen mot Häcken blev sedan en svängig historia där Blåsvart hamnade i 4-1-underläge efter ett par slarviga minuter i början av andra halvlek, innan man nästan kunde hämta ikapp men till slut ändå föll med 4-3.

– Jag skulle säga att det var en dålig match för oss med tanke på de mål vi släpper in, gör vi så vinner vi inga allsvenska matcher. Vi har haft sådana stunder då vi inte är med i matchen och får en uppförsbacke. Annars tycker jag det är strongt att vi jobbar oss in i matchen, det blev match på slutet. Vi kunde kanske gjort lite mer sista tio men det var starkt att komma tillbaka, säger Philip Haglund.

De tre gjorda målen mot ett Häcken som släppt in fem på nio matcher dessförinnan tydde ändå på att Blåsvart gjorde saker rätt framåt i planen.

– Det är klart att det spelar roll, hade de vunnit med 4-0 hade det varit jobbigare. Vi gör tre mål och vi har ändå hållit ett ganska högt målsnitt under våren, vi ska bara täppa till bakåt så kommer vi få in lite mer poäng i korgen.

Härnäst väntar Örebro SK på Behrn Arena på måndag, en match där Blåsvart förstås siktar på tre färska poäng.

– Vi vet att det är en viktig match, Örebro ligger också där nere och jag tror vi har en bra chans att vinna. Det skulle stärka oss enormt, säger Philip Haglund.

Årets Kjelledine, alla vinnare
2004: Johan Pettersson
2005: Hjalmar Bertwig
2006: Olle Kullinger
2007: Gustaf Segerström
2008: Richard Richardsson
2009: Petter Österberg
2010: Jonas Bylund
2011: Jonas Bylund
2012: Carl Nyström
2013: Moses Ogbu
2014: Karl Larson
2015: Kim Skoglund
2016: Ian Sirelius
2017: Niklas Busch Thor
2018: Philip Haglund

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch