Philip Haglund till Sirius Fotboll

01082021_1627850052.png

Mittfältaren Philip Haglund ritade i morse på för den kommande säsongen. Philip kommer närmast från Hammarby där han spelat de två senaste säsongerna.

– Det är otroligt roligt att Philip valde att komma till oss, säger Kim Bergstrand. Philip är klassisk tvåvägsspelare som på sätt och vis bryter mönstret för hur en typisk en Siriusspelare ”ser ut”, en multispelare som behärskar flera positioner bra. Han ger bra energi till en grupp var han än befinner sig och kommer med erfarenhet från både Allsvenskan och internationellt spel.

Med fyra säsonger i IFK Göteborg, två i Hammarby och två i den anrika holländska SC Heerenveen tar 29-årige Philip Haglund med sig mängder av rutin från spel i högstaligorna i både Sverige och Nederländerna. Philip beskriver sig själv som en spelare som är uthållig, stark, taktisk och bra i luftrummet och han har en stark vilja att göra bra ifrån sig i varje match.

– Jag tycker gott om både tränare och laget, det finns en tydlig identitet, fin sammanhållning och bra känsla i gruppen och jag ser fram emot att få representera Sirius som är ett klassiskt lag. Det är kul att Uppsala får ett lag i den högsta serien och det är också på den nivån jag vill spela.

Philip Haglund-fakta

Född: 1987

Position: Mittfältare

Längd: 190

Vikt: 85

Moderklubb: IF Brommapojkarna

Övriga klubbar: Heerenveen 2010 – 2011, IFK Göteborg 2011 – 2014, Hammarby 2015 -2016

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch