Philip Haglund: ”Jag är stolt över min tid i Sirius”

  • App
02082021_1627885953.jpeg

Philip Haglund kom till Sirius 2017 och har gjort 21 mål på över 80 matcher för klubben. Tidigare har han bland annat representerat IFK Göteborg och Hammarby,

Nu har han lämnat Sirius och blivit klar för BP. Eller?

Vi fick ett exklusivt samtal med Haglund som utöver en enastående fin karriär som fotbollsspelare även är grundaren till appen Gimi.

Hur gick tankarna efter förra säsongen?

Jag kände då att jag skulle bli tvungen att operera foten och den operationen gjorde jag i januari i år .Efter det har jag haft en dialog med Sirius om en fortsättning men klubben kände väl att de ville sätta truppen och jag förstår det men jag kunde inte ge ett definitivt besked. Jag ville få lite tid att tänka på mig själv och min framtid och om vad jag ville göra. Jag ville ha den tiden på mig att faktiskt fundera på vad jag vill ”.

När man som jag har spelat fotboll varje dag sedan jag var sju så är det klart att man funderar på hur det ska bli när karriären är slut. Jag kände också att jag ville bo och verka i Stockholm. BP är ju min moderklubb så nu är jag överskriven på BP. Det är inte mer än så. Vi får se helt enkelt om foten blir tillräckligt bra för att jag ska kunna spela. Det är klart att jag vill spela på så hög nivå som möjligt men den här gången har jag inte tänkt så. Jag har haft annat som vägt tyngre.”

Du har ju en framgångsrik ”civil karriär” också, har det spelat in?

Egentligen inte. Jag tror att framgången med appen varit beroende av att jag haft fotbollen och tvärtom. Det har varit befriande att byta mellan de här båda grejerna.”

Det här är första intervjun du ger sedan du lämnade Sirius hur går dina tankar om det?

Jag har hela tiden haft en dialog med Ola och med Henrik men därmed har jag inte förrän nu känt ett behov av att kommunicera mina tankar och känslor utåt. Men nu får vi se. Jag har fått kriga mot en sliten kropp under rätt lång tid, det här var min tredje operation i samma fot. Det är klart att det sliter och är tufft men samtidigt älskar jag ju att spela fotboll så vi får se vad som händer. Men om det blir spel så blir det spel i BP ”.

Hur ser du tillbaka på tiden i Uppsala och Sirius?

Det är med enorm stolthet jag tänker på min tid i Sirius. Särskilt varm i hjärtat blir jag ju när jag tänker på alla de människor i klubben som jag lärt känna, där jag fått vänner för livet. Jag fick ut väldigt mycket av det jag var bra på i Sirius och för det är jag både glad och tacksam. Jag lyckades verkligen få ut det jag kände att jag hade i mig.”

Sirius önskar Philip Haglund allt gott både på och vid sidan av planen!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch