Petter Hansson förstärker A-lagets ledarstab

  • App
02082021_1627883891.jpeg

Sirius förstärker organisationen kring A-laget med Petter Hansson inför den allsvenska slutspurten. Den tidigare landslagsförsvararen kommer in för att stötta upp den befintliga ledarstaben, med extra fokus på försvarsspelet.

Petter Hansson förstärker Sirius A-lag under hösten. Den tidigare landslagsmittbacken och nuvarande akademichefen kliver in som en extra tränarresurs för att stötta huvudtränarna Mirza Jelecak och Henrik Rydström och den övriga ledarstaben under återstoden av Allsvenskan, med särskilt fokus på försvarsspel.

– Vi har konstaterat i ledarstaben att försvarsspelet inte varit optimalt, och då handlar det om helheten, från anfallare till målvakt. Vi har en av Sveriges bästa försvarare och en väldigt duktig ledare i klubben, och det är en resurs som vi gärna vill nyttja. Samtidigt känner vi att vi behöver en injektion i gruppen, och det är vi övertygade om att Petter kommer att bidra med, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Sedan två år tillbaka är Petter Hansson akademichef i Sirius Fotboll, och han har verkat i klubben som tränare i akademin sedan 2013. Med 43 landskamper, tre mästerskap och ett decennium som utlandsproffs i Holland och Frankrike på meritlistan tillför den tidigare mittbacken expertis på försvarsområdet. Han har tidigare under året hjälpt till vid enstaka träningar, men kommer nu alltså att finnas med på en mer permanent basis.

– Jag kommer in för att supporta Henrik och Mirza och övriga ledarstaben, för att komma med tankar och idéer, och min styrka är kanske framför allt försvarsspelet och organisationen. Det kommer inte att revolutionera någonting, men vi får en extra resurs som kan lägga lite mer fokus på den biten helt enkelt, säger Petter Hansson.

Petter Hansson kommer att ingå i ledarstaben runt A-laget under resten av säsongen, och delta vid såväl träningar som matcher. Han fortsätter samtidigt i sin roll som akademichef, och den övriga organisationen i Akademin kommer att täcka upp i de fall de två rollerna krockar tidsmässigt.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch