Pehrsson: ”Blir en kamp om bollinnehavet”

01082021_1627852824.jpeg

I kvällens match borta mot Östersund vill Oscar Pehrsson se att Sirius visar upp samma duellspel som i söndagens match mot Elfsborg.

Med sitt första mål för säsongen var Oscar Pehrsson den som efter en lång tid av Siriuspress till slut satte det förlösande 2-1-målet i vad som senare blev en övertygande 4-1-seger mot Elfsborg på Studan i söndags.

– Det var kul att få göra mitt första mål i allsvenskan. Jag kommer bra fram och det är en jättefin boll från Alex. Jag vill bara toucha den för att den ska fortsätta in i bortre, och det gjorde den fint. Vi hade bränt några riktiga frilägen innan, så det är klart att det var jätteskönt att se den gå in, säger han.

Grunden till att Sirius kunde spela ut Elfsborg på det övertygande sätt man gjorde låg i att man klarade av vissa grundläggande delar av spelet bättre än motståndarna, menar Oscar Pehrsson.

– Vinner man närkamper och sådana enkla grejer som alla kan göra, så kan man ha bollen och sedan kan man börja rulla. Det gjorde vi efter den dåliga starten och sedan hela matchen. Vi kontrollerade hela planen och det var jättefin fotboll hela vägen ut, säger han.

Bara två lätta träningspass senare är det på onsdagen dags för match igen, denna gång en tuff drabbning borta mot Östersunds FK.

– Det känns att det var två dygn sedan vi spelade senast, men Östersund har lika lite vila som oss så det kommer inte att påverka. Mot AIK var vi starka i andra halvlek trots kort vila, så det gäller att inte känna efter så mycket utan bara köra. Det är kul att spela matcher, framför allt när vi har bra form, säger Oscar Pehrsson efter tisdagens träning.

De fyra senaste seriematcherna mellan Sirius och Östersund har alla slutat oavgjort. Tätt lär det bli även ikväll.

– Det är på förhand en av de tuffare bortamatcherna i år. De är normalt sett bollskickliga och vill styra matchen precis som vi vill, så det blir en kamp om bollinnehavet. Vi har mötts ett antal gånger genom åren och det brukar vara jämna och bra matcher, så det ska bli roligt att spela, säger Oscar Pehrsson.

Nyckeln? Densamma som mot Elfsborg.

– Att fortsätta på samma sätt med bra återerövring och duellspel. Då kommer vi kunna spela vårt spel. Vinner vi fler dueller kommer vi ut med bollen och kan dominera bollinnehavet som vi vill, och då får Östersund det jobbigt.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch