Patrik Karlsson Lagemyr klar för Sirius Fotboll

Paka_hemsidan

Sirius Fotboll är överens med IFK Göteborg om en övergång av den 25-årige mittfältaren Patrik Karlsson Lagemyr. Patrik ansluter omedelbart till Sirius och börjar träna med laget redan imorgon, torsdag. Kontraktet sträcker sig fram till sista december 2025.

Patrik Karlsson Lagemyr började sin karriär i BK Häcken och redan som 11-åring gick han över till IFK Göteborg. Inför säsongen 2015 flyttades ”Paka” upp till A-laget och har sedan dess varit en av klubbens mest profilerade spelare. Under sin tid i Blåvitts A-lag har Patrik noterats för totalt 74 matcher och 13 mål i Allsvenskan. Adderas matcher i U19- och U21-sammanhang blir de totala siffrorna i Blåvitt 186 matcher och 60 mål.

Under sin karriär har Patrik även representerat det svenska landslaget på U19-nivå, samt även vunnit en cuptitel med IFK Göteborg under säsongen 2020.

Nu står det klart att Patriks karriär fortsätter i Sirius. Han ansluter omedelbart till Blåsvart och planen är att han ska vara tillgänglig till det allsvenska genrepet i helgen.

Patrik Karlsson Lagemyr, välkommen till Sirius.
– Tack så mycket, det känns fantastiskt. Det är skönt att allt är klart, det ska bli kul att komma i gång.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
– Jag är en spelare med mycket energi. Jag vill göra mycket poäng, både mål och assist. Jag gillar att kombinera med andra i passningsspelet.

Vad var det som lockade med just Sirius och Uppsala?
– Det var framför allt bra människor runtom i klubben. Men också sättet Sirius spelar fotboll, jag tycker det passar mig väldigt bra och det är så jag vill spela. Det var mycket som klaffade rätt, och sedan är Uppsala en fin stad.

Vad kan alla Siriussupportrar förvänta sig av dig?
– De kan förvänta sig mycket energi. Jag kommer att ge allt, jag älskar att spela fotboll – jag hoppas att det kommer märkas. Jag hoppas kunna göra mycket poäng och visa publiken att det är kul att kolla på Sirius.

Huvudtränare Daniel Bäckström om värvningen:
–  I Patrik får vi in en spelare som är skräddarsydd för sättet vi vill spela fotboll och i de samtal som vi har haft med ”Paka” så har han verkligen lyst av hunger och vilja att komma till oss. När vi värvar är det viktigt att hitta spelare som snabbt förstår och kommer in i vårt sätt att spela. Det är många som gjort den resan det senaste året och Patrik kommer vara nästa goda exempel. Vi har gjort grundliga undersökningar för att säkerställa att Patriks fysik är i linje med våra krav och han börjar träna med laget direkt.

Fakta Patrik Karlsson Lagemyr:
Position
: Mittfältare
Ålder: 25 (född 1996)
Moderklubb: BK Häcken
Tidigare klubbar: IFK Göteborg

Klicka här för att läsa mer detaljerad spelarinformation om Patrik på svenskfotboll.se

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch