Patrick Nwadike klar för Sirius Fotboll

  • App
02082021_1627887164.png

Sirius Fotboll välkomnar den 22-åriga mittbacken Patrick Nwadike till klubben. Patrick ansluter till blåsvart när säsongen 2021 inleds och hans avtal sträcker sig över tre säsonger.

Du har precis signat ditt första allsvenska kontrakt. Hur känns det?
Det känns jättebra, jag är glad över att ha skrivit på för en allsvensk klubb. Det ska bli kul att få känna på den högsta nivån i Sverige och jag ser fram emot att testa på en ny utmaning.

Vad kan alla Siriusfans förvänta sig av dig?
– De kan förvänta sig att jag alltid kommer göra mitt bästa för laget.

Vad skulle du säga är dina spetsegenskaper som fotbollsspelare?
– Mina spetsegenskaper är nog mitt försvarsspel. Jag är duktig en mot en, och jag är även snabb för att vara en försvarsspelare och mittback. Sedan skulle jag även säga att jag är stark i luftrummet, både defensivt men också som ett offensivt hot på hörnor. Jag är även en duktig passningsspelare.

Hur har du följt Sirius under säsongen 2020?
Jag har följt dem rätt så mycket. Jag har kollat på matcherna och scoutat lite själv faktiskt. Jag är jätteimponerad av hur de spelat under säsongen. Även om det kanske gick lite sämre rent poängmässigt på slutet så tycker jag att Sirius gjorde en kanonsäsong i allsvenskan. Jag ser fram emot att få vara med och bidra till lagets resultat under den kommande säsongen.

Du missade sista matcherna i Landskrona, hur är din status just nu?
Ja, jag missade som sagt sista matcherna av den här säsongen men jag borde vara redo för att köra på för fullt när säsongen 2021 drar igång.

Sportchef Ola Andersson kommenterar värvningen av Patrick Nwadike:
– Patrick är en hungrig spelare som är på väg uppåt i sin karriär. Han har en god fysik och en försvarsinstinkt som vi gillar. Med sin goda träningsvilja kommer Patrick passa väl in i Sirius.

Patrick Nwadike
Position: Mittback
Ålder: 22 (född 1998)
Moderklubb: IK Wormo
Tidigare klubbar:
IK Wormo, Prespa Birlik, Landskrona Bois.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch