Övertygande seger i genrepet

01082021_1627844997.jpeg

Sirius tog tag i taktpinnen direkt i träningsmatchen mot IK Frej hemma på Studan på söndagskvällen. Blåsvart styrde händelserna under den första halvleken, där bortalaget i de korta perioder man fick ha bollen körde fast på ett tätt Siriusförsvar utan att komma till några ordentliga målchanser, och i de flesta lägen snabbt tappade den igen efter hög Siriuspress.

Det första målet stod Dragan Kapcevic för efter 22 minuter, då Blåsvart redan bränt flera heta chanser, bland annat genom Oscar Kindlund som var företagsam i matchinledningen. Kapcevic smög in i straffområdet bakom Frejs backlinje och plockade ned en lång, välplacerad passning innan han tryckte in bollen i nät till 1-0.

Knappt tio minuter senare var det dags igen, då Sirius höga press fick en mer direkt betalning. Kingsley Sarfo vann bollen på offensiv planhalva, drev fram mot straffområdet och placerade säkert in bollen intill den högra stolpen.

Efter 40 minuter föll det som skulle visa sig bli matchens sista mål, då efter fint passningsspel av Sirius Johan Andersson kom ned mot kortlinjen och hittade ett inspel till Dragan Kapcevic som stötte in 3-0 från nära håll.

Sirius gjorde totalt tio byten i halvtid och under den andra halvleken, och den ende i Blåsvart som spelade 90 minuter var Patrick Hopkins. Tempot och kvaliteten gick ned i en andra halvlek som till slut blev ganska avslagen, men Sirius fortsatte stundtals att bjuda på fint kombinationsspel och kunde mycket väl ha utökat segermarginalen med ytterligare ett par mål, inte minst genom Ante Björkebaum som kom nära ett antal gånger.

– Det var helt okej, man såg att spelarna var rätt trötta i slutet av första halvlek när det var lite högre tempo. Det är skillnad på att spela match jämfört med träning. Det var hyfsat bra kvalitet i 65 minuter kanske, sen när det blir mycket byten både för oss och för Frej blir det lite svårare att hålla strukturen mot slutet. Men det känns bra att ha fått den här matchen i benen, och nu har vi en vecka på oss att höja tempot lite och bli väl förberedda för Assyriska, säger Thomas Lagerlöf.

Nyförvärvet Jesper Arvidsson spelade 45 minuter i sin debut i Siriuströjan.

– Vi gör en bra första halvlek tycker jag. För egen del blandar jag och ger lite, lit enkla misstag här och var men ett par fina aktioner också. Det kändes bra, skönt att få lära känna grabbarna lite bättre på planen, säger han.

Något problem att komma in i laget och spelet har han inte haft efter två träningar och en match i Blåsvart.

– Det är ganska enkelt att spela i Sirius, vi vill spela och hålla i bollen och den filosofin gillar jag också. Det är klart att man ska lära sig spelarna och löpmönster lite bättre, men annars tycker jag att jag kommit in i det bra. Det är bara att träna på och få igång flåset så kör vi full rulle den 24:e.

På söndag den 24 augusti drar det igång på allvar igen då Sirius tar emot Assyriska hemma på Studan i omstarten av Superettan.

Sirius startelva
Jonsson (45)
Andersson (71) – Hopkins – Pehrsson (71) – Arvidsson (45)
Sarfo (61) – Kindlund (45) – Busch Thor (61)
Nilsson (71) – Kapcevic (45) – Sirelius (61)

Avbytare: Lekström (45), Larson (71), Bala (45), Bergman (45), Hedman (61), Kambusi (61), Freidenfelt (71), Ahmadi (71), Ahonen (61), Björkebaum (45)

Foto: Björn Pettersson (arkiv)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch