Över 200 000 kronor från Gräsroten

01082021_1627855149.jpeg

Varje år delar Svenska Spel ut 50 miljoner kronor till svensk ungdomsidrott genom sitt projekt Gräsroten. Tack vare er som valt IK Sirius Fotboll som er förening när ni anslutit ert Svenska Spel-kort till Gräsroten får vi i år större andel av pengarna än någonsin, hela 213 722 kronor!

Alla pengar som delas ut genom Gräsroten är öronmärkta för ungdomsidrotten, och pengarna är ett mycket viktigt tillskott till Sirius ungdomsverksamhet. I år blev det dessutom en kraftig ökning  – från 128 000 till drygt 213 000 kronor.

– Vi är väldigt tacksamma för det stöd vi får genom Gräsroten. Tack vare detta bidrag kan vi starta och driva viktiga utvecklande projekt inom ungdomsfotbollen som vi annars inte klarat av ekonomiskt, säger Sirius ungdomsansvarige Mattias Sjunnesson.

Årets pengar kommer främst att gå till tre projekt:

  • Att engagera och utbilda spelare i klubben mellan 15-25 år som vill vara med och träna ett ungdomslag. Det ingår i vår strategi att få så många som möjligt att stanna kvar i verksamheten.
  • Fortsätta utvecklingen av Siriusbollen, en mycket uppskattad verksamhet för spelare med funktionsnedsättning.
  • Fortsätta att stödja Nattfotbollen, där klubben erbjuder fotbollsaktiviteter för ungdomar på kvällar och helger.

Stort tack till alla er som redan anslutit er och valt Sirius Fotboll som en av era tre föreningar i Gräsroten. Det är ett mycket enkelt sätt att stötta ditt favoritlag. Ju fler som ansluter sig desto mer pengar tillfaller Sirius ungdomsverksamhet.

Har du ännu inte anslutit ditt spelkort? Klicka här!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch