Ove Sjöblom om att inte ställa upp för omval

02082021_1627887099.jpeg

Ordförande Ove Sjöblom kommenterar sitt beslut om att inte ställa upp för omval i samband med årsmötet i mars 2021.

Det här är inget avslut, jag fortsätter vara ordförande i klubben en bit in i 2021, hela vägen fram till det kommande årsmötet. Därefter kommer jag lämna över ordförandeskapet i Sirius Fotboll, säger Ove Sjöblom och fortsätter:

– Valberedningen i SEF (Svensk Elitfotboll) kom med förfrågan om att nominera mig till SEF-ordförande och för att kunna vara valbar till den posten behöver jag lämna mitt uppdrag inom Sirius Fotboll. I den bästa av världar hade jag gärna velat vara kvar som ordförande för klubben. Det här har varit ett svårt beslut, men något jag nu har landat i efter väldigt många tankar och funderingar. Jag öppnar upp för ett nytt uppdrag, men vill samtidigt betona att valet av ny ordförande sker först vid SEF:s årsmöte i slutet på mars. Jag kommer självklart fortsätta mitt arbete som ordförande i Sirius Fotboll fram till klubbens årsmöte och under den tiden kommer jag att utföra mitt uppdrag på samma sätt och med samma energi som tidigare, förklarar Ove.

Ove Sjöblom inledde sitt uppdrag 2012, en tid då Sirius Fotboll kämpade för uppflyttning till superettan. När han lämnar sitt uppdrag är det istället en förening som gör sig redo för sin femte raka säsong i allsvenskan.
– De här nio åren har varit otroliga. Jag är väldigt stolt över resan som vi genomfört som klubb och förening, och då menar jag verkligen allt från A-lagsverksamheten till akademi och ungdom samt vårt arbete inom Gränslös Fotboll. Under den här tiden har jag även haft förmånen att lära känna alla människor i och runtomkring Sirius, och då menar jag allt från våra underbara supportrar, samarbetspartners, anställda och ideellt engagerade inom föreningen – stort tack till er alla.

Ove Sjöblom betonar sitt brinnande intresse för klubben, ett engagemang som kommer ta ny form under 2021.
–  Jag är ödmjukt tacksam över alla fina ord och den respons jag fått med anledning av det här beskedet. Allt arbete jag gjort de senaste nio åren har jag genomfört utifrån att jag brinner för Sirius, vilket jag kommer fortsätta göra – även om det blir från ett annat perspektiv i framtiden, avslutar ordförande Ove Sjöblom.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch