ÖSK – IKS: Dags för säsongspremiär!

01082021_1627850045.jpeg

Imorgon söndag är det äntligen dags. Efter ett långt vinteruppehåll ska Sirius återigen spela 90 minuter fotboll. I årets första match står den kommande seriekonkurrenten Örebro SK för motståndet, och när Blåsvart ger sig ut på Behrn Arenas konstgräs klockan 14 är det en första milstolpe på vägen fram mot den allsvenska säsongen 2017.

– Det handlar om att få igång kroppar och hjärnor, om att lära känna varandra. Vi brukar inte spela match såhär tidigt, men det är bra att få något att förhålla sig till och lättare att prata om taktiska saker om man haft en match tillsammans, säger Kim Bergstrand.

Två hela träningsveckor in på säsongen är Siriustränaren nöjd med hur året utvecklat sig så här långt.

– Det är som vanligt, alla tycker det är kul att komma igång och man märker att många får en nytändning av att vi ska upp på en ny nivå. Det har varit bra, vi har kunnat genomföra det vi vill och klarat oss undan nya skador.

I Sirius matchtrupp saknas två av vinterns sex nyförvärv. Philip Haglund som inte kommit in i full träning på grund av en tidigare fotskada, och Johan Eiswohld som haft känningar i ljumsken, kommer inte att spela. Saknas på grund av skada gör fortsatt även Ante Eriksson, Dragan Kapcevic och Karvan Ahmadi, liksom Gustav Thörn.

Fyra av nyförvärven finns dock med i truppen redo att göra debut i Blåsvart, liksom U19-spelaren Simon Sundman. Årets första startelva finner ni nedan. Många byten under matchen är att vänta.

För er som inte kan ta er till Örebro tv-sänds matchen i CMore Fotboll. Avspark alltså klockan 14:00.

Sirius startelva (4-2-3-1)
Lukas Jonsson
Jakob Bergman, Daniel Jarl, Oscar Pehrsson, Jesper Arvidsson
Kingsley Sarfo, Niklas Busch Thor
Kim Skoglund, Diego Montiel, Ian Sirelius
Ante Björkebaum

Avbytare: Joshua Wicks, Karl Larson, Johan Andersson, Christer Gustafsson, Kyria Kambusi, Oscar Kindlund, Simon Sundman, Alexander Nilsson, Stefano Vecchia

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch