Oscar Zettergren ny akademi- och ungdomschef för Sirius Fotboll

OZ_v2

Oscar Zettergren blir ny akademi- och ungdomschef i Sirius Fotboll. Oscar tillträder rollen den första januari.

Sirius Fotbolls nya akademichef är ett bekant ansikte för många i den blåsvarta familjen. Oscar Zettergren har, förutom att ha spelat i klubbens representationslag mellan åren 2009-2012, varit instruktör i klubbens akademi sedan 2012. Engagemanget i akademin har gått över fler årskullar, och under en tid var Oscar även huvudtränare för dåvarande division 2-klubben GUSK (Gamla Upsala SK) i och med klubbens samarbetsavtal med Sirius Fotboll.

Det senaste året har Oscar varit ansvarig för klubbens samarbete med gymnasieskolorna i Uppsala samt varit koordinator för klubbens U13-U16. Oscar tillträder den nya rollen som akademiansvarig den första januari 2022.
– Det här känns såklart väldigt roligt. Jag ser ödmjukt fram emot uppgifterna som väntar. I och med att jag har varit i akademin i snart tio år så känns det både roligt att se vad vi har blivit fram till nu, och även väldigt inspirerade att få chansen att påverka vart vi ska – och då syftar jag både på akademi- och ungdomsverksamheten. Jag ser fram emot att tillsammans med våra engagerade och kompetenta ledare få fortsätta utbilda framtidens fotbollsspelare och ge dem så goda förutsättningar som möjligt för att bli sina bästa jag – både som spelare och som människor, säger Oscar Zettergren.

Som akademi- och ungdomschef kommer Oscar att ha det övergripande ansvaret för klubbens akademi- och ungdomsverksamhet.
– Oscar har varit starkt bidragande till akademiverksamhetens goda utveckling de senaste åren. Därför känns det tryggt och roligt att Oscar är den som tar över rodret från årsskiftet. Jag är säker på att han, tillsammans med alla andra ledare inom akademi- och ungdomsverksamheten, kommer fortsätta ta vår verksamhet till nya nivåer, säger klubbdirektör Christer Abrahamsson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch