Oscar Zettergren blir assisterande tränare i GUSK

  • App
01082021_1627859105.jpeg

Sirius akademitränare Oscar Zettergren blir assisterande tränare i GUSK:s division 2-lag under säsongen 2019. 

Som en del i det utökade samarbetet för spelarutveckling mellan Sirius och GUSK kommer Sirius framöver att bidra med en assisterande tränare till GUSK:s division 2-lag.

Den som axlar den rollen blir tidigare GUSK- och Siriusspelaren Oscar Zettergren, numera tränare i Sirius akademi; en roll han framöver kommer att kombinera med den i GUSK.

– Det känns roligt. Jag var i GUSK under hela den första delen av mitt fotbollsliv, innan jag hamnade i Sirius, så det ska bli kul att få komma tillbaka dit efter många år här med duktiga kollegor och sätta min prägel på den verksamheten, säger Oscar Zettergren.

I GUSK återförenas han med många av sina tidigare adepter från akademin. Försäsongen inleddes i måndags, och tillsammans med GUSK:s huvudtränare Zaine Söderlund ska Oscar Zettergren nu staka ut vägen framåt för att skapa en utvecklande fotbollsmiljö för unga spelare.

– Jag kommer att tillsammans med Zaine påverka deras sätt att träna och spela fotboll. Det handlar dels om att skapa en träningsmiljö där våra killar från U19 som kanske inte är redo för allsvenskan ännu kan fortsätta att få utvecklande träningar och en bra matchmiljö, samtidigt som det finns befintliga spelare i GUSK som är i en bra ålder att kunna ta nästa steg och se hur bra de kan bli, säger Oscar Zettergren.

Några konkreta sportsliga målsättningar är ännu inte utstakade.

– Det har vi inte tittat på ännu, men det är klart att man på längre sikt vill ha GUSK i division 1. Ju högre upp man spelar desto mer utvecklande matcher får spelarna. Men nu till en början, under första träningsveckan, handlar det mer om att titta på hur vi ska spela och på vilket sätt det ska spegla sig i träning, säger Oscar Zettergren.

GUSK inleder säsongen i Division 2 Norra Svealand i början av april.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch