Oscar Pehrsson lämnar Blåsvart efter säsongen

  • App
01082021_1627858830.jpeg

Efter sex säsonger i Siriuströjan lämnar nu Oscar Pehrsson Blåsvart när årets säsong är avslutad.

Oscar Pehrsson har varit en viktig kugge i Sirius lagbygge under de senaste sex säsongerna och varit med från Division 1 upp till Allsvenskan, men när hans avtal går ut efter årets säsong har han bestämt sig för att gå vidare.

– Det känns vemodigt och har varit ett tufft beslut att ta, men jag känner att jag varit i Sirius i sex år och varit med på en jäkla fin resa. Nu tror jag att det för min egen utveckling vore bra att få testa något nytt, även om jag inte vet vad det blir ännu, säger Oscar Pehrsson.

Sedan han kom till Sirius från Västerås SK inför säsongen 2013 har den vänsterfotade mittbacken hunnit med hela 149 seriematcher i Siriuströjan. I fjol startade han samtliga Blåsvarts 30 matcher i Allsvenskan.

– Det har varit en helt otrolig resa. När jag kom till Sirius visste man att vi skulle vinna Division 1 och det var allas förväntning, men att därifrån gå till att nu göra vårt tredje år i allsvenskan nästa år, som en etablerad elitklubb, det kunde man inte se framför sig. Man har alltid trivts fantastiskt bra och vi har varit ett gäng som varit med hela vägen och gjort det tillsammans. Det känns jävligt coolt. Vi har haft fantastiska tränare som verkligen har utvecklat både mig och laget till något jag kanske inte trodde att jag skulle få vara med om i min karriär, säger Oscar Pehrsson.

”OP” gör sin sista match hemma på Studan mot Kalmar FF imorgon måndag.

– Jag vill bara tacka alla som varit i och runt klubben, och våra supportrar som vi har gjort den här resan tillsammans med. Nu är vi fler på matcherna än när jag kom, och det är ju helt naturligt, men det är också många som var med 2013 som vi gjort den här resan med och som man har skaffat sig en relation till, säger han.

Efter morgondagens match tackas Oscar Pehrsson och Moses Ogbu av för sina insatser i Siriuströjan. Kom och hylla två Siriushjältar tillsammans med oss!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch