Oscar Kindlund tillbaka i Sirius

01082021_1627844501.jpeg

BILD: IFKGÖTEBORG.SE

Oscar Kindlund kommer som en del av ett samarbetsavtal med IFK Göteborg att vara tillgänglig för spel i Sirius redan från och med lördagens match mot GAIS. Den 19-årige mittfältaren lämnade Sirius för västkusten som 16-åring sommaren 2013, och efter tre år i Blåvitt kan han nu återigen dra på sig den blåsvarta tröjan.

I förra veckan tog han studenten, och fick därmed möjlighet att flytta på sig, och för att maximera chansen att få spela a-lagsfotboll bär det av hem till Uppsala. Han tillhör fortsatt IFK Göteborg men kommer att kunna träna och spela med Sirius tills vidare i och med samarbetsavtalet klubbarna emellan.

– Både vi och IFK Göteborg tror att han har störst chans att spela a-lagsfotboll här. Får vår del känns det jättebra att få in en spelare som vi haft i verksamheten tidigare och som varit tre år i Göteborg och fått bra utbildning där. Vi har goda förhoppningar om att han ska kunna komma in och bidra ganska omgående, säger Thomas Lagerlöf.

Oscar Kindlund debuterade i Sirius a-lag redan som 15-åring i och med inhoppet i Division 1-matchen mot Akropolis på Studan den 16 juni 2012, och lämnade alltså för den allsvenska storklubben ett år senare.

– Det är en väldigt bra fotbollshjärna, han hade bra blick för spelet redan innan han lämnade och den har knappast blivit sämre. Han var tuff och rejäl redan innan, men nu har han vuxit på sig och kan spela på många mittfältspositioner, säger Thomas Lagerlöf.

Redan på tisdagen gör Oscar Kindlund sin första träning med Sirius, och han är alltså tillgänglig för spel till helgen.

– Det är jättekul och inspirerande på alla sätt att få komma in i Sirius nu och känns som rätt steg för mig att ta, säger Oscar Kindlund.

I Göteborg har han tillbringat en del tid på mittbackspositionen och utvecklat sitt defensiva spel, men det är som mittfältare han nu återvänder till Sirius.

– Jag tror jag främst kan bidra med mitt passningsspel och förmåga att driva boll. Jag har haft tre jättebra och lärorika år i Göteborg, säger Oscar Kindlund, som har målet klart för sig i och med återkomsten.

– Jag vill vara med och hjälpa Sirius att ta steget upp till allsvenskan. Jag hoppas jag får spela så mycket som möjligt, men jag är nöjd med alla minuter jag får. Det är bara att köra.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch