Oscar Kindlund blir instruktör i Sirius Akademi

FEB13F8F-5129-4BA6-ABDC-789981D87FBB

Organisationen för Sirius Akademi säsongen 2024 börjar ta form och det står nu klart att den tidigare Siriusspelaren Oscar Kindlund återvänder till Blåsvart. I rollen som individuell tränare för åldrarna 13-15 kommer Oscar främst att arbeta med spelare i de yngre akademilagen.

– Det känns väldigt kul att vara tillbaka i Sirius. Jag tycker att föreningen har mycket spännande på gång och där känner jag att jag kan vara med och bidra med min kunskap, säger Oscar Kindlund.

För Siriusfamiljen är Oscar ett bekant namn då han representerat Blåsvart i såväl Superettan som Allsvenskan. Oscar var bland annat med i det lag som tog klivet upp till Allsvenskan inför säsongen 2017. Den egna spelarkarriären tog dessvärre slut redan som 21-åring då Oscar tvingades lägga skorna på hyllan till följd av ett flertal hjärnskakningar. Efter den egna karriären har Oscars engagemang som instruktör och ungdomstränare tagit fart och nu står det klart att han fortsätter sin resa som instruktör inom Sirius Akademi.

– Vi är jätteglada över att få in Oscar i vår organisation. Vi har sedan ett par år tillbaka pratat om att Oscar ska tillbaka till Sirius, och nu när den här möjligheten uppstod kändes det som ett givet beslut. Med sitt ledarskap, sitt engagemang och sin syn på fotbollsutveckling är jag övertygad om att Oscar kommer bidra till spelarnas individuella utveckling, säger akademichef Oscar Zettergren.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch