Öppna spjäll när Sirius föll i Kalmar

• App

Sirius förlorade på söndagen en svängig match mot Kalmar FF med 4-2 (2-1) på Guldfågeln Arena.

Med fyra segrar på sina fem senaste matcher var Kalmar FF inför matchen ett av seriens formstarkaste lag, en form man visade upp redan från start idag i en öppen historia på Guldfågeln Arena.

Sirius hängde inte riktigt med i svängarna när det kom en långboll mot KFF-anfallaren Erton Fejzullahu som han nickskarvade vidare till en friställd Papa Diouf. Ett iskallt avslut via stolpen och in gav hemmalaget ledningen redan efter sju minuter.

Ytterligare sju minuter passerade innan Siriusförsvaret överlistades igen. Den gången var det genom ett inlägg från höger där Viktor Elm relativt ostört fick nicka in 2-0 vid den första stolpen.

Men Sirius svarade med en reducering redan i matchens 19:e minut. Jesper Arvidsson fick bollen mitt på offensiv planhalva, tittade efter alternativ men valde att gå på avslut. Ett bra val, skulle det visa sig, då bollen med ett par studsar i marken på vägen ställde målvakten och letade sig in vid den vänstra stolpen.

Efter den matchinledningen fortsatte det att skapas chanser år båda håll, men under den första halvleken var det betydligt närmare en Siriuskvittering än någonting annat.

Det svängde fram och tillbaka, spelet flöt inte alltid på och anfallen var inte särskilt långa, men chanserna kom. Var det inte en kontring som Sam Lundholm avslutade i burgaveln ur lite snäv vinkel så var det ett inlägg som nådde en helt ensam Stefano Vecchia vid den bortre stolpen. Men han sköt över från nära håll, KFF-målvakten Lucas Hägg Johansson klarade både en och två farliga nickar efter hörnor, och hemmalaget fick med sig en 2-1-ledning in i halvtidsvilan.

Sirius var nära, men den vittring på en kvittering man haft försvann snabbt i den andra halvleken. Efter 52 minuter tog nämligen Herman Hallberg skott från straffområdeskanten, och bollen letade sig via Daniel Jarls utsträckta fot, över Joshua Wicks och in i nät till ett dråpligt 3-1-mål.

Det var Sirius som skapade de flesta och de bästa målchanserna i den här matchen, men det var åt andra hållet bollarna trillade in. När Sirius efter 61 minuter precis genomfört ett dubbelbyte och börjat hämta sig från den tidigare smällen när det small till igen. En kort spelad hörna, ett inlägg och så kunde Erton Fejzullahu vid den första stolpen skarva bollen via Joshua Wicks fingrar och in i mål till 4-1.

Blåsvart fortsatte att ta sig till lägen, och ett tag kändes en upphämtning inte omöjlig. Särskilt inte som Niklas Busch Thor bara tre minuter efter 4-1 behärskat placerade in reduceringen till 4-2 med en väl avvägd bredsida på Kim Skoglunds passning snett inåt bakåt. Men närmare än så kom man inte, och under slutminuterna kunde Kalmar spela av matchen och döda den dramatik som eventuellt kunde ha funnits.

– Kalmar vinner välförtjänt till slut. Vi har ingen riktigt bra dag, även om vi visar bra moral och presterar ganska okej i underläge sista halvtimmen. Släpper man in fyra mål är det svårt att vinna fotbollsmatcher, säger Thomas Lagerlöf.

–  Det stora problemet är försvarsspelet, som är för dåligt överlag. Vi gör ju ändå två mål framåt och har bud på många fler faktiskt, trots att vi inte spelar bländande fotboll skapar vi hela tiden målchanser. Det är lite marginaler emot, de gör mål på alla chanser de har, men när försvarsspelet är så pass dåligt kan man inte skylla på det. utan man får jobba hårdare för att få marginalerna på sin sida.