Omstart Elitettan: Inför Älta IF – IK Sirius FK

01082021_1627845732.jpeg

Äntligen dags för omstart av Elitettan. Damerna begår sin höstpremiär med en tripp ner till södra Stockholm och Älta IF. Ett lag som haft det väldigt tufft i årets serie och nu parkerar precis ovanför nedflyttningsstrecket. Ett streck som för övrigt befinner sig mitt i ett getingbo av lag som har möjligheten att ta sig över detsamma samtidigt som de som ligger där ovanför knappast kan känna sig trygga. Mellan tiondeplacerade Kungsbacka och jumbon är det bara fem poäng så positionerna kan förändras snabbt.

Sirius fick en kanonstart på serien men en tunn trupp och många skador gjorde att man tappade lite på slutet. Inte värre dock än att man håller sjätteplatsen, ett snäpp bättre än topp sju som var målsättningen inför halvtid av serien.

Nu har man vilat sig i form och i stort sett hela truppen är på fötterna igen. Träningen är igång sedan en och en halv vecka tillbaka och spelhungern är påskruvad på högsta möjligsa läge.

– Vilan var välbehövlig men nu är vi är jättesugna allihopa, både spelare och ledare, på att komma igång igen, säger Fredrik Bernhardsson. Det har varit fullt fokus från första minuten sedan träningen startade om.

Sirius har redan mött morgondagens motståndare två gånger i år och avgått med 3 – 0-segrar båda gångerna.  Trots det sträcker Fredrik upp ett varningens finger i de övre luftlagren.

– De hade en tuff start men har ryckt upp sig i slutet av vårsäsongen och hemma på Älta IP är de alltid svårslagna, så vi tar dem på största allvar. De har några riktigt bra namn som vi ska se upp med. Elin Ekblom Bak, som numera bara spelar hemmamatcher, är fortfarande väldigt bra. Dessutom har de Therese Simonsson som skottat in hela sju mål i år, plus så klart Elaine, fjolårets tränare som nu åter gått in i truppen och tar med sig massor av rutin.

Truppen är så gott som fullständig och med till morgondagens match åker även Ariam Berhane och Stina Huss, från F19.

Saknas gör Josefin Jarstad som före uppehållet drabbades av körtelfeber och fortfarande inte är helt återställd. Långtidsskadade Märta Säfström opererades i början av sommaren. Allt gick bra och hon har precis påbörjat rehab och resan tillbaka.

Älta IF – IK Sirius FK

Lördagen 6 augusti 14:00

Älta IP

Foto: Björn Petterson

 

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch