Omar Eddahri förstärker Sirius

  • App
01082021_1627856062.jpeg

Den offensiva mittfältaren Omar Eddahri är klar för spel i Sirius under säsongen 2018. 27-åringen skrev på söndagskvällen på ett ettårskontrakt med Blåsvart.

Efter fyra år i AFC United som blev AFC Eskilstuna lämnade Omar Eddahri klubben han varit med från Division 1 till Allsvenskan efter säsongen som gick för att leta nya utmaningar

– Omar sökte en ny utmaning utomlands, men när han inte riktigt hittade något som passade och bestämde sig för att stanna i Sverige är vi väldigt tacksamma för att han valde Sirius. Vi har haft väldigt bra diskussioner med Omar och hans rådgivare och är glada över att vi lyckades lösa det här, säger Thomas Lagerlöf.

Under säsongen 2017 var Omar Eddahri en av de mest framträdande spelarna i AFC med sina åtta mål i allsvenskan, lika många som han gjorde i superettan året dessförinnan.

– Vi har jagat Omar ganska länge. Jag tränade honom 2009 och han var en bra spelare redan då, men sedan dess har han utvecklats en hel del och mognat väldigt mycket som spelare, från att vara duktig individuellt till att också ta ett större ansvar för laget, säger Thomas Lagerlöf.

– Han kombinerar flera egenskaper som passar väldigt bra in i vårt spel. Han är väldigt spetsig och bolltrygg, kan slå ut spelare med fart, men kan också behandla och gömma bollen när det behövs, fortsätter han.

Omar Eddahri anlände till Löten för första gången på måndagen och går direkt in i träning med sitt nya lag klockan 14. Han kommer att spela i tröja nummer 21.

– Det känns bra, det har varit på tapeten i några veckor så det känns kul att vara här, säger Omar Eddahri.

– Jag lockades framför allt av det sportsliga, med de här tränarna kan jag ta ytterligare steg i min utveckling. Sirius har ett bra lag med många fina spelare, och hade ett bra år förra året, så jag hoppas vi kan göra det ännu bättre i år.

Fakta, Omar Eddahri
Född: 30 augusti 1990 (27 år)
Position: Mittfältare
Tröjnummer: 21
Längd: 185 cm
Vikt: 78 kg
Moderklubb: Rissne IF
Tidigare klubbar: Täby IS (2008), Väsby United (2009-2010), Sollentuna United (2011), Akropolis IF (2012), Sollentuna FK (2013), AFC United/Eskilstuna (2014-2017)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch