Óli Ómarsson klar för Sirius Fotboll

Ovo_hemsidan

Sirius Fotboll är överens med den isländska klubben Stjarnan om en övergång av den 19-årige wingbacken Óli Ómarsson. Óli ansluter omedelbart till Sirius och gör sin första träning med laget under onsdagen. Det signerade avtalet sträcker sig till sommaren 2027.

Óli Valur Ómarsson har spelat för det isländska landslaget i flera juniorsammanhang. Senaste representationen ägde rum i juni då Óli spelade 90 minuter i två av tre matcher i samband med U21-landslagets EM-kvalmatcher.

I klubblaget har Óli hittills noterats för tio starter under säsongen 2022. På sina framträdanden har han gjort ett mål och fem assist. Debuten i den isländska högstaligan skedde redan 2019.

Nu står det klart att Ólis karriär fortsätter i Sirius. Under onsdagen gör han sin första träning med laget. En längre intervju med Óli publiceras efter träningen.

Óli Valur Ómarsson:
– Det känns väldigt bra att vara här. Sirius är en fin klubb i en väldigt bra liga. Jag är riktig taggad på att komma hit och och försöka bidra med mitt spel och hjälpa laget framöver.

Sportchef Ola Andersson:
– Vi tycker det är kul att Óli har valt att komma till Sirius. Vi har tittat på Óli under en längre tid och hans spelstil, med mycket energi och löpstyrka, passar väl in i den profilen som vi vill ha i Sirius. Vi tackar Stjarnan för ett gott samarbete kring den här övergången.

Fakta Óli Ómarsson:
Position: Wingback
Ålder: 19 (född 2003)
Tidigare klubbar: Stjarnan

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch