Ola Andersson förstärker den sportsliga organisationen

  • App
01082021_1627851098.jpeg

En person med stark Sirius och Uppsala anknytning närmare bestämt Ola Andersson ansluter till den sportsliga organisationen och ska hjälpa till med scouting av spelare. Tränare Kim Bergstrand är nöjd med den senaste förstärkningen.

–Vi är jätteglada att han har kommit in i organisationen, han har en bra förståelse för hur Sirius verksamhet fungerar. Hans fotbollskunskaper är också mycket goda, därför tror vi att han kommer passa in i rollen väldigt bra säger Sirius tränare Bergstrand.

Ola Andersson om vad hans nya roll innebär:

–Tanken är att jag ska hjälpa ledningen att hålla koll på spelarmarknaden, detta för att avlasta Kim och Tolle så att de kan ha mer fokus på den dagliga verksamheten. Sen jag slutade som VD för Sirius så har jag haft en kontinuerlig kontakt med ledningen, därför kändes det naturligt att kliva in i den här rollen, säger Andersson.

 

Ola Andersson har sedan han slutade som VD i Sirius september 2015 haft ett antal olika uppdrag.

–Jag har gått tillbaka till Viasat som uppdragsgivare, och under 2016 jobbade jag tillsammans med Sportfastigheter och var med i utvecklingsarbetet angående den nya arenan, förklarar Andersson.

Sirius har som bekant gått bra i den Allsvenska starten då man ligger på en fjärde plats, och Andersson är imponerad.

–Det är en jättebra start, och många tycker att vi spelar en bra fotboll. Man kan säga att två av tre matcher har varit fulländade i ett Siriusperspektiv.

Fakta Ola Andersson:

På meritlistan har Ola Andersson bland annat ett sm-guld med AIK 1998 och 3 guld i svenska cupen. Han har även representerat Sirius i ett antal år från 1990 till 1994, samt en sejour år 2001.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch