Ola Andersson blir sportchef i Sirius Fotboll

  • App
01082021_1627858913.jpeg

Tidigare både spelare, vd och scout. Nu tar Ola Andersson steget in som sportchef i Sirius Fotboll. 52-åringen tillträder med omedelbar verkan i den för Sirius nyutformade rollen, där han ska ha ett övergripande ansvar för den sportsliga delen av föreningens verksamhet.

Sirius Fotbolls avgående tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har tidigare delat på en kombinerad tränar- och sportchefsroll, men nu anställs alltså Ola Andersson i en dedikerad roll som sportchef, med ansvar för spelarrekryteringar och tillsättning av A-lagstränare samt föreningens sportsliga verksamhet som helhet.

– Vi är väldigt glada och tacksamma för att få in Ola. Han har en stor kompetens, lång erfarenhet, ett enormt nätverk och är ett respekterat namn i fotbollssverige. Utformningen av tränarkonstellationen blir förstås ett av hans huvudfokus till att börja med, säger Ove Sjöblom, ordförande i Sirius Fotboll.

Ola Andersson var mittfältare i Sirius 1990-1994 samt 2001. Mellan 2013 och 2015 hade han rollen som vd i klubben, men även efter det har han funnits nära Blåsvart bland annat i en roll som scout. Han har också en bakgrund som sportchef i AIK, och är glad över att få komma tillbaka till Sirius Fotboll i just den rollen.

– Det är fantastiskt kul att vara tillbaka med gänget, det känns både inspirerande och stimulerande. Jag är närmare sporten än leverantörsfakturorna, sportchefsrollen är mer jag. Det finns ett hål att fylla efter Kim och Tolle, men antingen deppar man ihop när tränarna lämnar eller så ser man det som en ny utmaning och hittar nya infallsvinklar för att förädla verksamheten, säger Ola Andersson.

Nu leder han alltså arbetet med att forma en ny tränarkonstellation för A-laget, och i den processen har Ola Andersson en tydlig riktning utstakad. Kontinuitet, såväl i ledarstab som vad gäller spelsätt, är en prioritet.

– Arbetet med att sätta tränarkonstellationen på plats pågår, och målet vi jobbar mot är att ha Mirza Jelecak i en ledande roll. Med det som byggts upp i Sirius under sju års tid är kontinuitet en prioritet, och han har först som spelare och sedan under fem år som tränare visat prov på sin kompetens medan hans ansvar har vuxit från att gå bakom till att gå bredvid Kim och Tolle. Jag tror på att lyfta fram unga och duktiga människor och är övertygad om att han är redo, säger Ola Andersson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch