Ola Andersson: Angående mitt och klubbens uttalande i UNT

01082021_1627812979.jpeg

Jag upplever att mitt uttalande till UNT blev felaktigt återberättat (vilket jag framfört till UNT) och ingen är olyckligare än jag för det.
Prioriteringen av träningstider på gräsplanen är ingen genusfråga.

Gräsplanerna i Uppsala är dåliga p g a väderleksförhållanden. De flesta är avstängda nu. Vi har en gräsplan som herr- och damlaget delar på. Den är i grunden dåligt dränerad och klarar inte normalt höstväder. Bedömningen är att planen max klarar ett träningspass per dag. På frågan om varför herrarna får träna och inte damerna så var mitt svar: ”Utifrån rådande kvalitet på planen och i förhållande till tabellpositioner så prioriterar vi det lag som har en chans att avancera – i nuläget är det herrarna”.

 Hade det varit tvärtom så hade herrarna fått stiga åt sidan. Punkt.

 Det är svårt att bedriva två elitverksamheter under samma tak och ibland har vi inte mäktat med det på ett bra sätt, utifrån organisation och resurser. Det känns aldrig bra att vara otillräcklig. Dock har vi inte blundat för det och om damlaget har uppfattat det så, beror det på brist på kommunikation från min sida och det ber jag om ursäkt för.
Vidare är jag ledsen över att det inte funnits en tydlig prioritetsordning mellan damlaget och akademiverksamheten/ungdomarna. Anledningen är att vi inte kommit i det läget tidigare.

 Angående informationen och de påstådda direktiven att ”undvika att läcka ut till media” så är min strävan att lösa problem med en dialog inom organisationen istället för utanför. Vad jag känner till så har ingen förbjudit någon att prata med media. Enligt media har det uppfattats annorlunda – också det här är mitt ansvar.

Till sist; Jag brinner verkligen för fotboll, både flick/dam, pojk/herr. Alla som känner mig vet att så är fallet. Jag har också slagits hårt för att vi ska kunna bedriva elitdamfotboll i Uppsala och var en av de drivande personerna bakom beslutet att ta in damlaget till Sirius 2011-2012. Tidigare hade Bälinge IF gått i konkurs och Danmarks IF var på väg på samma tråkiga öde när Sirius Fotboll fick en förfrågan om att ta över verksamheten. Jag har också två döttrar som spelat eller spelar fotboll, varav en spelade i Sirius damlag så sent som fram tills i somras.

Fotboll är för alla. Det känns angeläget att betona det.

Ola Andersson, VD, Sirius Fotboll.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch