ÖFK – IKS: Äntligen comeback för Ante

01082021_1627850244.jpeg

När träningslägret i Salou idag gick in på sin femte dag genomförde Sirius ett lättare träningspass på förmiddagen, som förberedelse för morgondagen. Redan klockan 10:30 på lördagen är det nämligen dags för lägrets andra match, den mot Östersunds FK. Östersund, som slutade på åttonde plats som nykomling i allsvenskan i fjol, har under sin tid i Salou redan hunnit möta såväl Malmö FF (seger 2-0) som Halmstads BK (1-1).

När Blåsvart i onsdags mötte Malmö var det trots en till stora delar bra insats dags för årets första förlust, i form av 3-1 mot de regerande svenska mästarna. Sedan dess har dock skadeläget, som i onsdags ledde till att bänken innehöll bara fem spelare, ljusnat något. Fortsatt borta är Philip Haglund och Jesper Arvidsson, och även Kim Skoglund vilar efter en smäll mot foten i matchen mot Malmö, men Johan Andersson och Ante Björkebaum kan bli aktuella för spel, och en som definitivt kommer att vara med är Ante Eriksson. Efter att han missat hela fjolåret på grund av en korsbandsskada är det nu äntligen dags för comeback.

– Det känns jättekul såklart. Jag har haft problem med en baksida tidigare, men knät känns jättebra, jag har knappt haft några problem alls med det, säger han efter fredagens träning.

När han nu kommit in i full träning igen är formen förstås ännu inte helt på topp, det blir inga 90 minuter direkt på lördagen, men Ante känner sig ändå i relativt gott slag.

– Hyfsat, det saknas lite tempo, lite kondition och det här beslutsfattandet som jag känner att jag har när jag är i riktigt bra form, att jag vet exakt vad jag ska göra. Det kände jag idag att det tar lite längre tid. Men är man med en vecka till så har man det, säger Ante Eriksson, och fortsätter:
– Jag kommer bara gå ut och tycka att det är kul att vara med igen efter ett år, och försöka göra någon skön tunnel kanske.

Matchen tv-sänds i CMore Sport. Avspark 10:30.

Sirius startelva
Joshua Wicks
Karl Larson, Johan Eiswohld, Oscar Pehrsson, Jakob Bergman
Kingsley Sarfo, Christer Gustafsson, Andreas Eriksson
Stefano Vecchia, Alexander Nilsson, Ian Sirelius

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch