Offia redo för Malmö: ”Vi vet vad som krävs”

  • App
02082021_1627883432.jpeg

Efter mål i U20-VM och tre raka starter i Sirius är Henry Offias självförtroende på uppåtgående. På söndag väntar en repris på mötet där han gjorde sin allsvenska debut för drygt ett år sedan, när Sirius tar sig an Malmö FF bortaplan.

Sirius 1-0-förlust borta mot Helsingborg förra helgen var med tanke på Blåsvarts stora spelövertag och dubbla stolpträffar en osedvanligt sur sådan, men snart en vecka senare är det ett avklarat kapitel.

– Det var en riktig besvikelse, vi hade verkligen chansen att vinna matchen men det är så i fotboll ibland. Vi tittar framåt nu, säger Henry Offia.

Matchen i Helsingborg var Offias tredje raka från start, och efter en vår utan allsvenska matchminuter har det varit efterlängtad speltid för den 19-årige anfallaren som gör sin andra säsong i Blåsvart.

– Det har varit en väldigt bra möjlighet för mig att få spela, det ger mig självförtroende och jag hoppas att jag får fortsätta. Jag vill göra mycket mer och har mycket mer att ge, det här är bara början, säger han.

Självförtroendeskjutsen kommer också från en annan erfarenhet, då Henry Offia under sommaren representerade Nigeria under U20-VM i Polen. I premiären mot Qatar fick han såväl starta som göra mål i Nigerias 4-0-seger, men efter att man avancerat från gruppspelet blev det respass i åttondelsfinalen efter en 2-1-förlust mot Senegal.

– Det gick helt okej, vi hade chansen att gå längre men hade lite otur. Sån är fotbollen. Det var en väldigt bra erfarenhet, det har också gett mig mer självförtroende. Jag kom tillbaka från VM och kände att det är min tid nu, jag vill spela, och jag jobbar verkligen hårt för det, säger Henry Offia.

Sirius har stått för tre starka insatser efter sommaruppehållet, och Offia menar att det är det tighta samarbetet inom laget som ligger bakom utvecklingen.

– Vi jobbar hårt tillsammans och kommunicerar mycket, när något inte stämmer pratar vi med varandra om det och ändrar det tillsammans. Vi är ett lag, säger han.

Nu väntar en ny bortamatch för Blåsvart mot Malmö FF på söndag, en utmaning som Henry Offia var med om redan förra säsongen. Hans allsvenska debut kom på Stadion i Malmö den 7 juli 2018.

– Ja, jag minns det. Jag var väldigt glad över att få chansen och gav allt, men Malmö är ett väldigt bra lag och det var en tuff match.

Det blev till slut en 4-0-förlust för Sirius den gången efter att hemmalaget runnit ifrån i den andra halvleken, men den här gången tror Henry Offia att Blåsvart har chansen att utmana serieledarna.

– Det är inte en lätt match, men vi jobbar hårt varje dag för att förbereda oss och kommer att ge allt. Vi jobbar som ett lag och jag tror att vi är bättre nu, det kommer inte att bli som förra gången. Vi har tuffa matcher framför oss, men vi har mött de lagen förut och vet vad som krävs.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch