Oavgjort med guldkant mot allsvenska Gefle

Säsongens sista träningsmatch blev ett bra kvitto på att sakerna börjar sitta på rätt plats inför seriepremiären. 1 – 1 mot allsvenska Gefle och ett spelmässigt övertag matchen igenom ger löften om en rolig säsong.

Efter sedvanliga handskakningar och ömsesidiga hedersbetygelser var det slut på artigheterna. Sirius rev åt sig bollen och gömde den effektivt för Gefle i nästan tio minuter innan spelet jämnade ut sig lite. Gefles första möjlighet kom först efter drygt 8:45 och då hade Sirius redan radat upp ett gäng halvchanser. I den påföljande omställningen nådde ett elegant instick fram till Kingsley Sarfo som fick en smula för mycket fot under bollen och skickade den strax över ribban.

Även om Gefle då och då fick känna lite på bollen så var det Sirius som fortsatte att dominera spelet även om de riktigt heta målchanserna lät vänta på sig för båda lagen. Några chanser stack dock ut lite extra.

i den 20 minuten skickade Kingsley Sarfo in lädret från högerkanten till Ian Sirelius som fick på en bredsida som visslade förbi bortre stolpen.

Tre minuter senare gick ett högt spelande Sirius tillfälligt sönder på mittfältet och en Geflespelare nöp bollen och stormade fram till ett i det närmaste öppet läge. Han avslutade med en otäckt skruvad boll mot bortre krysset. Benny Lekström hade dock full koll på bollbanan och klistrade iskallt bollen i vantarna.

Strax före halvtidsvilan stöp en Geflespelare strax efter att han kommit in i straffområdet och domaren blåste straff. Gefles straffläggare skickade bollen mot stolproten men Benny Lekström var med på noterna och såg till att lagen gick till halvtidsvila med 0 – 0 på tavlan.

Den andra halvleken gick igång med fortsatt övertag för Sirius. Men övertag kan vara nog så bräckliga. Det visade sig med all önskvärd tydlighet när ett inspel nådde Jacob Hjelte som skickade in bollen otagbart för en lätt skymd Lekström.

Sirius fortsatte tämligen oberört att mala på och det var svårt att se att det var Allsvenskan mot Superettan i dag. Frånsett en iskall utboxning av Benny Lekström i den 65:e minuten hade han en tämligen lugn dag på jobbet.

Med kvarten kvar hände det en hel del. Först fick Kingsley Sarfo fatt på bollen, vände upp och avlossade ett skott från 20 – 30 meter, som vållade en del svårigheter för Gefles keeper.

Minuten efter gjorde Ante Björkebaum come back på den gröna mattan och gav sig direkt in i en luftstrid om bollen. Den gången gick det inte vägen men fem minuter senare trillade ner hos honom och han skickade in kvitteringsmålet.

Det blev startskottet för en intensiv belägring av Gefles försvarszon och med två minuter kvar att spela fick Sirius till dagens dubbel när två spelare drämde bollen i stolpen på nästan samma ställe.

Något mer mål blev det inte i dag men Sirius kan åka hem med en bra känsla av att ha varit närmast segern.

Bilden: Benny Lekström räddade straff. Foto: Björn Pettersson