Oavgjort genrep på Gavlevallen

Sirius spelade under lördagen 2-2 (1-0) borta mot Gefle IF i sin sista träningsmatch inför den allsvenska premiären om en vecka.

Sirius kom till Gavlevallen för att ta ett sista kliv i förberedelserna inför den allsvenska säsongen, och lyckades ganska snart ta ett grepp om matchen.

Gefle skapade matchens första målchans direkt när en boll lyftes in i straffområdet och avslutades en bit över ribban, men sedan lyste målchanserna med sin frånvaro för hemmalaget. Det tog ett tag innan Sirius fick riktig ordning på sitt spel, men efter en lite hackig period med en helt del tuffa dueller mot ett Gefle som inte lade några fingrar emellan började man ta kontroll över bollen.

Sirius slog en hel del passningar både runt och igenom ett kompakt hemmaförsvar men hade till en början svårt att komma till avslut, och ett antal inlägg seglade farligt igenom framför mål utan att någon lyckades få en tå på bollen.

Det var mot slutet av halvleken som de vassaste målchanserna kom, och då kom de flera i stöten. Geflemålvakten August Strömberg stod för en vass reflexräddning när Omar Eddahri avslutade på ett inspel från bara ett par meters håll, och Eddahri drog sedan bollen utanför i ett liknande läge ur något sämre vinkel. Sirius brände ytterligare ett par lägen i samma veva, och 0-0 såg ut att stå sig halvleken ut.

Men på tilläggstid fick hemmalaget en frispark långt ute till höger på offensiv planhalva. Ett långt inlägg skickades mot den bortre stolpen, ingen lyckades komma åt bollen på vägen och Joshua Wicks som väntade sig en touch någonstans på vägen hann inte ställa om när bollen istället bara studsade in vid den bortre stolpen till 1-0.

Den andra halvleken följde ett liknande mönster som den första, men det dröjde ända till den 74:e minuten innan Sirius fick in kvitteringen. Då var det å andra sidan en spektakulär sådan. Försäsongens skyttekung Stefano Vecchia tog med sig bollen inåt i planen och drog på från 25 meter rätt upp i det bortre krysset.

1-1-målet var kulmen på Sirius kanske bästa period i matchen efter en lite hackig inledning på den andra halvleken, och strax därefter fullbordade Oscar Kindlund vändningen när han stod på rätt plats på Vecchias hörna och nickade in 2-1-målet.

Avslutningen på matchen blev sedan något mindre kontrollerad, spelet öppnade upp sig och Gefle skaffade sig kontringslägen man inte haft innan. Matchens tredje mål inom 9 minuter kom också i matchminut 83, då en Geflehörna nickades in vid den första stolpen till slutresultatet 2-2.

Glädjande var att Johan Eiswohld gjorde efterlängtad comeback i Blåsvart under matchens sista 20 minuter, och Thomas Lagerlöf är mestadels nöjd med försäsongens sista blåsvarta insats.

– Det fanns bra delar och dåliga delar. Vi skapar mycket målchanser, spelar hyfsat kontrollerad fotboll och saker och ting hänger ihop. Den helheten är positiv, men vi pratade i veckan om vikten av fasta situationer och där släpper vi in två riktigt dåliga mål, och vi var alldeles för svaga i duellspelet i första halvlek, säger Thomas Lagerlöf.

– Bolltempot är ganska lågt emellanåt, men vi skapar ändå tillräckligt med målchanser och det är inte det som är problemet. Vi borde sätta dit fler bollar, det är usel utdelning att bara sätta två idag, vi kunde kanske ha gjort fem-sex egentligen, fortsätter han.