Oavgjort genrep mot Frej på Löten

  • App
01082021_1627861380.jpeg

Sirius spelade 1-1 (0-1) mot IK Frej hemma på Löten i sin sista träningsmatch innan seriestarten. Stefano Vecchia gjorde Blåsvarts mål.

>> Matchfakta

Sirius började matchen piggt, vann bollen högt upp i planen och kombinerade sig igenom till några tidiga målchanser. Adam Ståhl kom igenom till avslut både en och två gånger utan att lyckas överlista målvakten, men var hårt fasthållen i ett av avslutsögonblicken och kunde mycket väl fått en straff med sig.

En bit in i den första halvleken tappade Blåsvart sin intensitet och bortalaget fick mer tid med bollen. Varken Frej eller Sirius tog sig dock särskilt ofta fram till målchanser, och de första 45 minuterna blev relativt händelsefattiga.

John Alvbåge som gjorde debut i Siriusmålet fick ändå visa prov på sina kvaliteter ett par gånger om. Efter en miss i Siriusförsvaret kom Frejs Luca Gerbino Polo fri fram mot mål, men Alvbåge avstyrde med en vass fotparad.

När Sirius tappade bollen mot slutet av halvleken fick bortaanfallaren en ny chans, och den gången kunde Alvbåge inte mycket göra. Efter att Frej snabbt spelat sig ut på högerkanten mötte Gerbino Polo ett inspel med bredsidan och skickade in 0-1.  Sirius gick till paus i underläge.

– Vi kommer hyfsat in i matchen med vår förstapress och gör det okej, men sedan blir vi stående högt upp i planen istället för att pressa högt, och det är en stor skillnad. Står man högt öppnar man mycket ytor, vilket blir jobbigt för oss. I anfallsspelet spelar vi bollen bakåt eller i sidled lite för ofta istället för att spela förbi och få dem att försvara. Det pratade vi om i paus, säger Mirza Jelecak.

Sirius kom ut med ny energi till den andra halvleken och fick snart ett fastare grepp om matchen. Blåsvart kom ofta med fart mot Frejs backlinje och hade ett flertal farliga inspel innan Elias Andersson testade från distans men skickade bollen decimetern över ribban,

Till slut var det en fast situation som ledde till kvitteringen, då Elias Andersson passade en kantfrispark i sidled till en helt ensam Stefano Vecchia som siktade in sig och drog in bollen längs med marken intill den bortre stolpen.

– I andra halvlek kommer vi ut på ett bättre sätt och gör en bättre halvlek. Vi hittar bättre signaler i vår förstapress, hotar dem lite mer, kommer till en hel del genombrottslägen och skapar fler målchanser. Andra halvlek är bättre än den första, men vi hade velat göra lite mer idag, säger Mirza Jelecak.

Mohammed Saeid hade chansen att avgöra matchen när han på ett studsande inlägg drog till med en halvvolley i stolpen, fick tillbaka bollen och drog returen över målet, men genrepet slutade 1-1. Sirius får nu en vecka på sig att slipa på de sista detaljerna innan allsvenskan drar igång nere i Kalmar nästa helg.

– Vi kommer att möta tuffare motstånd och måste göra bättre prestationer. Nu kliver vi in i tävlingssäsongen och då måste vi få resultat med oss, men för att få det måste vi också göra bättre prestationer än vad vi gjorde idag sett till helheten.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch