Nytt speldatum möjligt för hemmapremiären

  • App
01082021_1627856693.jpeg

Trots att Uppsala kommun just nu lägger ner mycket arbete på att få Studenternas IP spelklar till Sirius hemmapremiär mot GIF Sundsvall den 8 april är risken uppenbar att det inte går att få planen spelbar.

Då hemmapremiären är i fara för fler föreningar än Sirius, på grund av den sena vintern och mycket besvärliga snöförhållanden, gick Svensk Elitfotboll (SEF) under dagen in med en framställan till Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingskommitté om att alla matcher i de inledande omgångarna ska kunna flyttas till annat möjligt speldatum.

SvFF:s styrelse tog under eftermiddagen beslutet att ge klubbarna möjlighet att göra detta för de två inledande omgångarna av årets seriespel.

Förutsättningen är att klubbarna är överens om detta och förslag på nya speldatum tas fram i samråd mellan SvFF/SEF och de bägge föreningarna.

– Vi har redan påbörjat diskussionen med GIF Sundsvall för att säkerställa ny speldag om det visar sig att vi tvingas skjuta på hemmapremiären, säger Sirius Fotbolls klubbchef Michael Lundgren. Än hoppas vi på spel på Studenternas den 8 april men allt mindre pekar på att det är möjligt och vi vill kunna ge våra partners och supportrar besked om vad som gäller så snart som möjligt.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch